USD
НБУ
39.64
Готівка
39.90
EUR
НБУ
42.30
Готівка
42.95
Втрати орків: 4 7 2 1 4 0 (+1270)
USD
НБУ
39.64
Готівка
39.90
EUR
НБУ
42.30
Готівка
42.95

"Була дуже великим об'єктом": Найєм розповів чому не спрацював захист Трипільської ТЕС

Агентство відновлення та розвитку не було долучене до захисту Трипільської ТЕС
Трипільська ТЕС
Трипільська ТЕС з висоти пташиного польоту
Джерело: відкриті джерела

Державне агентство відновлення та розвитку інфраструктури не було долучене до захисту об'єктів Центренерго, у тому числі й Трипільської ТЕС. До того ж, Трипільська ТЕС була дуже великим об'єктом, який неможливо було повністю захистити лише інженерними спорудами. Таку думку висловив голова Державного агентства відновлення та розвитку інфраструктури Мустафа Найєм у статті для для NV Бізнес.

Він пояснив, що Агентство відновлення захищає лише частину енергетичних об'єктів розподільчої мережі, але далеко не всі. Фахівці працюють над захистом 22 розподільчих підстанцій "Укренерго" другим та третім рівнем захисту – від дронів та ракет. 

Найєм додав, що під час останніх обстрілів енергетичної інфраструктури зведені захисні споруди показали свою ефективність, тому обладнання вціліло.

Він також підкреслив, що саме завдяки спорудам другого та третього рівня енергетикам вдається відновлювати постачання електроенергії у стислі терміни, навіть у найбільш постраждалих регіонах.

Що стосується третього рівня захисту, будівництво цих споруд - недофінансоване.

"Що стосується об'єктів "Центренерго", Агенція відновлення не була долучена до їхнього захисту, в тому числі Трипільської ТЕС. При цьому слід зауважити, що Трипільська ТЕС - це дуже великий об'єкт, захистити його повністю тільки захисними інженерними спорудами без застосування відповідних засобів ППО, думаю, неможливо", - пояснив він.

Атака на Трипільську ТЕС

Нагадаємо, що під час чергової масованої нічної атаки росіян 11 квітня була повністю зруйнована Трипільська ТЕС, яка розташована в Київській області.  Унаслідок влучень сталася масштабна пожежа в турбінному цеху.

Новини за темою: Гірші за "Кинджал": РФ використала найновіші ракети Х-69 для удару по Трипільській ТЕС

Як згодом повідомили в "Укренерго", через руйнування Трипільської ТЕС система втратила частину потужності, проте обмеження споживання електроенергії вводити не доведеться.

Читайте також:
Велика Британія дозволяє Україні бити по РФ своєю зброєю і надаватиме понад 3 млрд доларів допомоги щороку Велика Британія дозволяє Україні бити по РФ своєю зброєю і надаватиме понад 3 млрд доларів допомоги щороку
Пережив ампутацію на Пережив ампутацію на "Азовсталі" і потрапив у полон до окупантів: Важкий фронтовий шлях офіцера Нацгвардії
Макрон заявив, що не змінив думки про введення військ в Україну і знову назвав умови Макрон заявив, що не змінив думки про введення військ в Україну і знову назвав умови
Україна приречена бути ветераноцентричною: Як держава та бізнес повертають військових до цивільного життя Україна приречена бути ветераноцентричною: Як держава та бізнес повертають військових до цивільного життя