USD
НБУ
39.60
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.44
Готівка
43.00
Втрати орків: 4 6 7 4 7 0 (+1320)
USD
НБУ
39.60
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.44
Готівка
43.00

США не будуть збивати дрони над Україною, як це було в Ізраїлі, – Кірбі

У Білому домі виправдалися тим, що війни в Україні та на Близькому Сході "різні"
Джон Кірбі,
Джерело: відкриті джерела

Сполучені Штати не мають наміру збивати іранські дрони-камікадзе над Україною, як це було під час атаки Ірану на Ізраїль 14 квітня. Про це під час брифінгу заявив координатор зі стратегічних комунікацій Ради національної безпеки Джон Кірбі.

Відповідаючи на запитання, чи готові США так само збивати іранські дрони-камікадзе, як вони робили це в Ізраїлі, Кірбі сказав: "Я знав, що це питання виникне. Послухайте, йдеться про різні конфлікти, інший повітряний простір, різні картини загроз".

Також він зазначив, що з самого початку конфлікту, президент Байден дав зрозуміти, що Штати не планують брати участь у бойових діях в Україні.

"Ми надаємо Україні озброєння, якого вона потребує, для захисту її повітряного простору. І, на жаль, на сьогоднішній день ми не можемо зробити цього, оскільки не маємо додаткового фінансування національної безпеки, якого Україна так потребує", – пояснив представник Ради нацбезпеки.

Новини за темою: Спікер Палати представників Майк Джонсон представив окремий законопроєкт про допомогу Україні

Як відомо, 14 квітня вночі Іран завдав масштабного повітряного удару по Ізраїлю, застосувавши ракети та дрони-камікадзе. Комбінація удару була схожа на російську тактику атак проти України.

Під час удару по Ізраїлю Іран випустив 185 БпЛА, 36 крилатих ракет і 110 ракет класу "земля-земля". У ЦАХАЛ заявили, що більшість цілей було знищено.

У відбитті атаки брали участь американські та британські військові. Безпілотники та ракети збивали, зокрема, в небі сусідніх країн – Йорданії, Лівану та Сирії.

Варто нагадати, що ще в перші місяці війни українська сторона просила союзників на Заході закрити небо над Україною, однак після низки відмов Київ закликав Європу і США надати системи ППО, щоб ЗСУ самі змогли відбивати удари.

На постачання перших систем довелося чекати кілька місяців. Після чого деякий час Україні вдавалося успішно відбивати удари окупантів. Однак уже наприкінці минулого року американська допомога Києву зупинилася і українська армія стала відчувати дефіцит ракет до ППО, що призвело до активізації повітряних атак Росії на критичну інфраструктуру України.

Читайте також:
Заборона видачі паспортів громадянина України не вирішує питання ліквідації корупційних схем для ухилянтів Заборона видачі паспортів громадянина України не вирішує питання ліквідації корупційних схем для ухилянтів
Частковий відступ від дотримання Європейської конвенції про захист прав і свобод людини: Посадовці прокоментували інформацію Частковий відступ від дотримання Європейської конвенції про захист прав і свобод людини: Посадовці прокоментували інформацію
Росія будує новий військовий аеродром під Бєлгородом. Він буде за 75 кілометрів від кордону України Росія будує новий військовий аеродром під Бєлгородом. Він буде за 75 кілометрів від кордону України
В окупантів зростає рівень дезертирства. Лише в одному окрузі Росії налічується понад 18 тис. військових-дезертирів В окупантів зростає рівень дезертирства. Лише в одному окрузі Росії налічується понад 18 тис. військових-дезертирів