USD
НБУ
39.60
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.44
Готівка
43.00
Втрати орків: 4 6 7 4 7 0 (+1320)
USD
НБУ
39.60
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.44
Готівка
43.00

Збитків на 1,7 млрд гривень на закупівлях товарів для ЗСУ: Раднику заступника міністра оборони повідомили про підозру

Посадовцю загрожує 12 років позбавлення волі
розкрадання СБУ
Джерело: СБУ
Раднику заступника міністра оборони України (на громадських засадах) повідомили про підозру у справі про заволодіння понад 1,7 млрд гривень, призначених на закупівлю товарів для Збройних сил України, повідомляє Нацполіція.

У 2022 році, вже після початку повномасштабного вторгнення, радник заступника міністра оборонного відомства вступив у змову з посадовцями однієї із приватних структур. Разом із директором товариства він заволодів грошима, отриманими за договорами поставки товарів військового призначення для потреб Збройних сил України.

За укладеними договорами товариство отримало як попередню оплату понад 1,7 млрд гривень. Проте воно не виконало договірні зобов’язання в установлені терміни та не поставило продукцію у визначеній кількості. Відтак державі було завдано збитків на суму понад 1,7 млрд гривень. 

Новини за темою: Весна ще не прийшла, а корупціонерів вже ганяють: До кого завітала з обшуками СБУ

У чому підозрюють посадовця?

Підозру оголосили за ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу України – заволодіння коштами в особливо великих розмірах. За цією статтею йому загрожує до 12 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.

Раніше у цій справі було повідомлено про підозру директору товариства та ще двом фігурантам. Також накладено арешти на понад 55 млн гривень та корпоративні права фігурантів на суму понад 50 млн доларів.

Наразі вирішується питання про обрання підозрюваному запобіжного заходу. Також встановлюються інші обставини та особи, які можуть бути причетними.

Раніше правоохоронці оголосили підозру посадовцю Міністерства оборони України, оскільки вважають його причетним до розкрадання 5 млн гривень при будівництві казарм для ЗСУ. 


Теги: СБУ
Читайте також:
У трьох областях зловмисники намагались продати трофейне російське озброєння У трьох областях зловмисники намагались продати трофейне російське озброєння
Здав позиції ЗСУ на Донеччині: Митрополит Святогірської лаври отримав підозру Здав позиції ЗСУ на Донеччині: Митрополит Святогірської лаври отримав підозру
Суд визнав наявність російського громадянства у експосадовиці Мін’юсту, яку раніше викрила СБУ Суд визнав наявність російського громадянства у експосадовиці Мін’юсту, яку раніше викрила СБУ
В Одесі затримали рецидивіста, який наводив російські ракети на будівлі СБУ та прокуратури, щоб помститися за судимість В Одесі затримали рецидивіста, який наводив російські ракети на будівлі СБУ та прокуратури, щоб помститися за судимість