USD
НБУ
39.53
Готівка
39.85
EUR
НБУ
42.31
Готівка
42.90
Втрати орків: 4 7 4 2 6 0 (+860)
USD
НБУ
39.53
Готівка
39.85
EUR
НБУ
42.31
Готівка
42.90

Суд визнав наявність російського громадянства у експосадовиці Мін’юсту, яку раніше викрила СБУ

Чиновницю було звільнено із займаної посади у 2021 році
суд

Ілюстративне фото

Джерело: відкриті джерела

Шостий апеляційний адмінсуд міста Києва визнав наявність російського громадянства у колишньої топпосадовиці Мін’юсту, яку раніше викрила СБУ. Про це повідомляє Служба безпеки України.

У відомстві не називають імені колишньої посадовиці, але, за даними ЗМІ йдеться про колишню заступницю начальника Центрального міжрегіонального управління Мін'юсту Марину Прилуцьку, яка за власної ініціативи отримала російське громадянство.

"За матеріалами Служби безпеки України суд визнав законним звільнення з Міністерства юстиції колишньої топпосадовиці цього відомства, яка має громадянство РФ", – зазначили в СБУ.

Відповідне рішення у Шостому апеляційному адмінсуді відстояли діючі представники Міністерства юстиції.

У Службі безпеки України нагадали, що на підставі матеріалів, отриманих від української спецслужби, чиновницю було звільнено із займаної посади у 2021 році. Згодом вона вирішила оскаржити це рішення, посилаючись на довідку "Головного управління МВС РФ по місту Москва". У цьому документі було зазначено, що у неї нібито немає російського паспорта.

"Однак після ознайомлення із доказовою базою СБУ колегія українського суду залишила скаргу ексчиновниці без задоволення. Представники Служби безпеки довели нікчемність документів, виданих державою-агресором про нібито відсутність у неї громадянства РФ. Крім того, спецслужба довела, що позивачка не виїжджала в Болгарію, де, з її слів, нібито було отримано відповідні російські документи", – додали в Службі безпеки.

Зазначається, що наразі ексчиновниця може оскаржити це рішення у Верховному суді.

Раніше ми повідомляли, що екснардеп від проросійської партії Віктор Медведчук, якого звинувачують в держзраді, через українські суди хоче повернути собі громадянство, мандат і гроші.

Читайте також:
Напередодні Великодня СБУ попереджає про спроби РФ створити конфлікти серед релігійних громад України Напередодні Великодня СБУ попереджає про спроби РФ створити конфлікти серед релігійних громад України
Зеленський звільнив главу Департаменту кібербезпеки СБУ Вітюка Зеленський звільнив главу Департаменту кібербезпеки СБУ Вітюка
Митрополиту УПЦ (МП) Луці СБУ повідомила про підозру: Провокував релігійну ненависть Митрополиту УПЦ (МП) Луці СБУ повідомила про підозру: Провокував релігійну ненависть
У колишнього генерала СБУ Наумова знайшли необґрунтованих активів на 33 млн гривень У колишнього генерала СБУ Наумова знайшли необґрунтованих активів на 33 млн гривень