USD
НБУ
39.53
Готівка
39.85
EUR
НБУ
42.31
Готівка
42.90
Втрати орків: 4 7 3 4 0 0 (+1260)
USD
НБУ
39.53
Готівка
39.85
EUR
НБУ
42.31
Готівка
42.90

Здав позиції ЗСУ на Донеччині: Митрополит Святогірської лаври отримав підозру

Крім того, клірик називав збройну агресію РФ "громадянським конфліктом"
Настоятель Святогірської лаври УПЦ (МП) митрополит Арсеній здав окупантам розташування блокпостів
Настоятель Святогірської лаври УПЦ (МП) митрополит Арсеній здав окупантам розташування блокпостів
Джерело: СБУ

Настоятель Святогірської лаври УПЦ (МП) митрополит Арсеній здав окупантам розташування блокпостів Сил оборони у Краматорському районі на Донеччині. Про це повідомляє пресцентр Служби безпеки України.

"Це відбулося під час його літургії. Тоді вікарій під відеозапис назвав прихожанам адреси блокпостів українських військ. Згодом це відео опублікували на сайті лаври та в місцевій групі Телеграм-каналу", – йдеться у дописі.

Слідство встановило, що таким чином клірик намагався завуальовано "злити" агресору місця дислокації українських блокпостів у фронтовому районі.

Зазначається, що митрополит ще до початку повномасштабного вторгнення Росії висловлював прокремлівські наративи щодо війни в Україні.

"Про це свідчать неодноразові інтерв’ю вікарія, в яких він називав збройну агресію РФ "громадянським конфліктом", – кажуть в СБУ.

На підставі зібраних доказів слідчі Служби безпеки повідомили митрополиту про підозру за ч. 2 ст. 114-2 Кримінального кодексу України (поширення інформації про переміщення, рух або розташування ЗСУ за можливості їх ідентифікації на місцевості).

Наразі вирішується питання щодо обрання йому міри запобіжного заходу.

Раніше на Вінниччині настоятель храму УПЦ (МП) прославляв терористів із "ДНР" і намагався дискредитувати ЗСУ. Його викрили і вже повідомили про підозру. Тепер священнослужителю загрожує до п'яти років за ґратами.

Загалом в Україні 19 священникам Української православної церкви Московського патріархату припинено українське громадянство.

А стосовно 61-го священнослужителя УПЦ (МП) відкриті кримінальні провадження. 

Читайте також:
На т.о. Луганщині окупанти погрожують матерям відбирати немовлят: Це порушує Конвенцію щодо злочинів геноциду На т.о. Луганщині окупанти погрожують матерям відбирати немовлят: Це порушує Конвенцію щодо злочинів геноциду
Обмін полоненими Обмін полоненими "всіх на всіх" можна провести до завершення війни, - Зеленський
"Обмежено придатних" більше не буде: Що робити, якшо ви маєте такий статус
Поставки затягуються: NYT дізнався, коли Україна отримає обіцяну Заходом зброю з нових пакетів допомоги Поставки затягуються: NYT дізнався, коли Україна отримає обіцяну Заходом зброю з нових пакетів допомоги