USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45
Втрати орків: 4 9 2 2 9 0 (+1210)
USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45

Затримано зрадника, який намагався отруїти командування ЗСУ на Запоріжжі

Фігурант планував додати отруйну речовину у воду лазне-прального комплексу
Затримано військового, який намагався отруїти командування ЗСУ на Запоріжжі
Затримано військового, який намагався отруїти командування ЗСУ на Запоріжжі
Джерело: СБУ

Військова контррозвідка СБУ затримала агента російської ФСБ, який намагався смертельно отруїти командирів бойового підрозділу ЗСУ в Запорізькій області. Про це йдеться на офіційному сайті Служби безпеки України.

Зловмисником виявився діючий військовослужбовець української армії. Для вчинення злочину він планував додати отруйну речовину у воду лазне-прального комплексу, яким користувався командний склад ЗСУ.

"Співробітники СБУ завчасно викрили зв'язок зрадника з російською спецслужбою і "покроково" задокументували його підривну діяльність проти України. Це дозволило провести комплекс заходів для убезпечення українських захисників, а також затримати агента ФСБ на етапі його підготовки до здійснення диверсії", – розповіли у спецслужбі.

Крім того, у ході розслідування Служба безпеки встановила, що зловмисник виконував ще одне завдання – розвідував для ФСБ місця дислокації та переміщення підрозділів ЗСУ на передовій.

"За даними слідства, фігурант був завербований через його батьків, які проживають на тимчасово окупованій частині території Луганщини", – додали в СБУ.

Як встановило розслідування, загарбники викрали родичів чоловіка прямо з їхнього помешкання, а потім ув’язнили до місцевої російської катівні. Там потерпілих піддавали жорстоким тортурам, вимагаючи, щоб вони вмовили свого сина працювати на користь країни-агресора.

"Подальша комунікація між зрадником та його російським "куратором" відбувалась через анонімний чат у месенджері", – уточнили в Службі безпеки України.

Під час обшуку у затриманого вилучили мобільний телефон, який він використовував для спілкування з окупантами.

"На підставі зібраних доказів слідчі Служби безпеки повідомили йому про підозру за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану)", – зазначили у спецслужбі.

Наразі зловмисник перебуває під вартою. Йому загрожує довічне ув’язнення.

Раніше ми повідомляли, що Служба безпеки України затримала у Дніпрі ще одного російського агента, який допомагав російським окупантам виявити радіолокаційні станції Збройних сил України, щоб "обійти" українську протиповітряну оборону.

Читайте також:
Медведчук у РФ займається інформдиверсіями проти України: Його соратники у Києві вже отримали підозри Медведчук у РФ займається інформдиверсіями проти України: Його соратники у Києві вже отримали підозри
СБУ вбачає загрозу сплаті податків до держбюджету від касових апаратів СБУ вбачає загрозу сплаті податків до держбюджету від касових апаратів
Росія готувала теракти в Києві до 9 травня: Хотіли підірвати гіпермаркети, сховавши бомби в товар Росія готувала теракти в Києві до 9 травня: Хотіли підірвати гіпермаркети, сховавши бомби в товар
У Києві рейдери намагалися дати полковнику СБУ 1 млн доларів хабаря: Ділків затримали У Києві рейдери намагалися дати полковнику СБУ 1 млн доларів хабаря: Ділків затримали