USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35

Замість звичних паролів – ключі доступу: Google планує змінити метод входу для всіх користувачів

У компанії кажуть, що ключі доступу на 40% швидші за паролі та є більш безпечними
гугл
Джерело: відкриті джерела

Компанія Google оголосила, що ключі доступу, які техгігант позиціонує як "початок кінця" для звичних паролів, стають методом входу за замовчуванням для всіх користувачів. Про це повідомляє видання TechCrunch.

Зазначається, що Google стала першою компанією, яка почала масово запроваджувати ключі доступу. Технологічний гігант вперше пообіцяв підтримувати цю технологію у травні 2022 року, оголосивши про підтримку ключів доступу для користувачів Android і Chrome. У травні 2023 року було оголошено, що підтримка безпарольних технологій поширюється для власників облікових записів Google у всьому світі.

Тепер компанія зробила ще один крок до повної відмови від логіну та пароля, оголосивши, що вона робить ключі доступу методом автентифікації за замовчуванням для всіх власників облікових записів Google. 

"Це означає, що наступного разу, коли ви входите у свій обліковий запис Google, почнете бачити підказки щодо створення та використання ключів доступу, які спростять ваш майбутній вхід у свій акаунт. Наша мета така ж, як і завжди, – надати вам безпечну технологію за замовчуванням, щоб ви мали найнадійніший захист, але без труднощів", – говорять менеджери з продуктів Google Крістіан Бранд і Срірам Карра.

За даними компанії, після запуску ключів доступу для облікових записів Google 64% користувачів сказали, що вважають ключі доступу легшими у використанні порівняно з традиційними методами, такими як паролі й двоетапна перевірка.

Тепер Google заохочує всіх користувачів почати використовувати ключі доступу як основний спосіб входу. Також там додають, що це може заощадити час, оскільки вхід за допомогою ключів доступу на 40% швидший, аніж за допомогою пароля.

У чому перевага ключів доступу?

Ключі доступу – це стійка до фішингу альтернатива паролям, яка дозволяє користувачам входити в облікові записи за допомогою тих самих біометричних даних або PIN-кодів, які вони використовують для розблокування своїх пристроїв, або за допомогою фізичного ключа безпеки, йдеться у матеріалі.

"Це позбавляє користувачів від необхідності покладатися на традиційну комбінацію імені користувача та пароля, яка протягом тривалого часу була чутливою до фішингу, атак підміни облікових даних, шкідливого програмного забезпечення клавіатурного шпигуна, або просто забута", – уточнюють автори.

Зазначається також, що ключі доступу складаються з двох частин: одна частина залишається на сервері програми або вебсайту, а інша зберігається на вашому пристрої. Це дозволяє довести, що ви є законним власником облікового запису. Це також робить майже неможливим віддалений доступ хакерів до облікового запису, враховуючи, що потрібен фізичний доступ до пристрою користувача, навіть у разі зламу сервера.

Новини за темою: Google посилює боротьбу з поштовими спамерами

Раніше ми повідомляли, що Google додав емодзі до своєї електронної пошти Gmail.

Зазначалося, що наразі отримати доступ до емодзі можуть лише користувачі Android. Згодом функцію поширять і на пристрої iOS

Читайте також:
TikTok позначатиме контент, створений за допомогою штучного інтелекту на інших платформах TikTok позначатиме контент, створений за допомогою штучного інтелекту на інших платформах
Російські війська можуть використовувати супутникові системи, виготовлені в Україні, – розслідування Російські війська можуть використовувати супутникові системи, виготовлені в Україні, – розслідування
Apple, ймовірно, покаже власний штучний інтелект на презентації в червні, – Reuters Apple, ймовірно, покаже власний штучний інтелект на презентації в червні, – Reuters
У Google Play тепер можна одночасно завантажувати кілька застосунків У Google Play тепер можна одночасно завантажувати кілька застосунків