USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

Замість парку Горького: У Харкові перейменували низку вулиць і скверів

Харківʼянам, які мають житло на вулицях з новими назвами, змінювати прописку та документи про право власності на нерухомість не потрібно
парк Горького
Парк Горького в Харкові
Джерело: відкриті джерела

У Харкові перейменували низку вулиць та скверів, які мали радянські назви. Зокрема, зміна стосується й відомого парку Горького, поінформували в пресслужбі міського голови Ігоря Терехова.

За словами мера, відтепер вулиця Плеханівська має імʼя лідера "Фрайкору" Георгія Тарасенка, вулиця Державінська – командира батальйону "Вовки Да Вінчі" Дмитра Коцюбайла, вулиця Броненосця "Потьомкіна" – легендарного комбата та нацгвардійця Олега Громадського, а безіменний сквер на Конторській навпроти будинку №5 названий на честь бойового медика Владислави Черних.

"Ці герої загинули за всіх нас. За свободу Харкова, за незалежність України. І вони варті того, аби бути увічненим у памʼяті людей назавжди. Харківʼянам, які мають житло на вулицях з новими назвами, змінювати прописку та документи про право власності на нерухомість не потрібно", – уточнив Терехов.

Крім цього, замість парку Горького тепер є Центральний парк культури й відпочинку. Саме ця назва вже давно прижилася серед містян.

Новини за темою: Кличко відповів на петицію про перейменування вулиці на честь "Да Вінчі"

Усі "топонімічні" рішення щодо перейменування вулиць і скверів депутати міської ради ухвалили одностайно.

Нагадаємо, в Одесі перейменовують топоніми, назви яких не актуальні й пов’язані з колоніальним радянським минулим. Низку перейменувань погодили на засіданні Історико-топонімічної комісії. Серед нових назв – імена представників Розстріляного відродження.

Новини за темою: Вулиця Рея Бредбері та алея Магдебурзького права: В Києві перейменували 22 вулиці та три станції метро

Читайте також:
Аналітики оцінили, чи зможе Росія захопити Харків Аналітики оцінили, чи зможе Росія захопити Харків
У Харкові збудують підземні операційні та реанімаційні приміщення У Харкові збудують підземні операційні та реанімаційні приміщення
У Харкові невідомий представився священником, забрав церковні гроші з атрибутикою і зник У Харкові невідомий представився священником, забрав церковні гроші з атрибутикою і зник
Росіяни мають план захопити Харків чи Суми, – Павлюк Росіяни мають план захопити Харків чи Суми, – Павлюк