USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45
Втрати орків: 4 9 1 0 8 0 (+1210)
USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45

Кличко відповів на петицію про перейменування вулиці на честь "Да Вінчі"

Дмитро Коцюбайло загинув 7 березня в бою біля Бахмута
Да Вінчі_6
Джерело: відкриті джерела

Київська влада у відповідь на петицію про перейменування вулиці на честі загиблого командира 1-го механізованого батальйону 67-ї окремої механізованої бригади молодшого лейтенанта, Героя України Дмитра Коцюбайла "Да Вінчі" заявляє, що пропозицію буде винесено на електронне рейтингове голосування. Про це йдеться на сайті Київради.

"Керуючись положеннями особливої процедури перейменування, пропозицію про перейменування однієї з вулиць у місті Києві на честь Дмитра Коцюбайла буде винесено на електронне рейтингове голосування", – йдеться у відповіді мера Києва Віталія Кличка.

Петиції

8 травня петиція артистки Ади Роговцевої із закликом перейменувати вулицю в Києві на честь Коцюбайла набрала потрібну кількість голосів.

11 травня друга петиція із закликом перейменувати одну з вулиць у Києві на честь Коцюбайла набрала потрібну кількість голосів.

Що відомо про "Да Вінчі"

Командир 1-го механізованого батальйону 67-ї окремої механізованої бригади молодший лейтенант Дмитро Коцюбайло (позивний "Да Вінчі") загинув 7 березня в бою біля Бахмута (Донецька обл.).

Дмитро Коцюбайло – відомий український доброволець, який був учасником Революції гідності, а з 2014 року став на захист України.

Тоді Дмитру було лише 18 років. Однак він став командиром взводу добровольців, а пізніше – роти. У 2014 році отримав важке поранення у Донецькій області, але після одужання повернувся на фронт.

У 21 рік він став командиром свого відомого підрозділу, тоді ще 1-ї окремої штурмової роти "Вовки Да Вінчі", яка входила до 5-го батальйону Добровольчого українського корпусу "Правий сектор". У 2022 році підрозділ "Вовків" був доукомплектований до розміру батальйону.

У 2017 році "Да Вінчі" отримав орден "Народний Герой України", у 2021 році – звання Герой України. Він став першим добровольцем, якому присвоїли це звання прижиттєво.

Читайте також:
Київрада виділила 500 мільйонів гривень на придбання дронів для військових Київрада виділила 500 мільйонів гривень на придбання дронів для військових
Депутат Київоблради Колтунов заявив про підозру у політичному переслідуванні з боку нардепа Дубінського Депутат Київоблради Колтунов заявив про підозру у політичному переслідуванні з боку нардепа Дубінського
НАБУ оголосило в розшук депутата Київради Трубіцина, який виїхав за кордон ще у травні НАБУ оголосило в розшук депутата Київради Трубіцина, який виїхав за кордон ще у травні