USD
НБУ
40.76
Готівка
40.90
EUR
НБУ
43.85
Готівка
44.25
Втрати орків: 5 4 7 4 7 0 (+1200)
USD
НБУ
40.76
Готівка
40.90
EUR
НБУ
43.85
Готівка
44.25

РФ готувала чергову атаку та прорив до околиць Харкова: Їй допомагав житель міста

Зловмисника затримали на гарячому, коли він фотографував спецтранспорт українських воїнів
СБУ затримала інформатора рф, якого ворожі спецслужби завербували через чат знайомств
СБУ затримала інформатора рф, якого ворожі спецслужби завербували через "чат знайомств"
Джерело: СБУ

Окупанти готували нові ракетно-дронові удари та прорив диверсійно-розвідувальних груп до північних околиць Харкова. Про це повідомляє пресцентр Служби безпеки України.

"Для отримання розвідданих ворог залучив свого інформатора – ідейного прихильника рашизму, який проживає у передмісті обласного центру", – йдеться в повідомленні.

Правоохоронці встановили, що окупанти залучили чоловіка до співпраці через популярний чат знайомств у месенджері Телеграм. Там зв’язкова російської спецслужби, видаючи себе за пересічну громадянку РФ, запропонувала мешканцю Харківщини близькі стосунки.

"Після того як він клюнув на пропозицію, жінка поступово залучила його до розвідувально-підривної діяльності. За її вказівками фігурант обходив північні території Харківського району, де приховано фіксував місця найбільшого зосередження особового складу Сил оборони", – кажуть в СБУ.

Зловмисника затримали на гарячому, коли він фотографував спецтранспорт українських воїнів. На місці події у нього вилучено телефон, який фігурант використовував для комунікації зі своєю російською "подругою" та фотофіксації військових об’єктів.

Йому повідомлено про підозру за ч. 2 ст. 114-2 Кримінального кодексу України (несанкціоноване поширення інформації про переміщення або розміщення ЗСУ чи інших утворених відповідно до законів України військових формувань, вчинене в умовах воєнного стану).

Зараз фігурант перебуває під вартою. Йому загрожує до восьми років тюрми.

Ще один наступ на Харківщину

Нещодавно аналітики DeepState повідомили, що окупанти підтягнули сили і готують наступ у напрямку селища Борова у Харківській області.

Для цього армія РФ наростила ударний кулак з 10 тисяч осіб особового складу та 450 одиниць військової техніки, з яких 200 артилерійських систем, на ділянці від Райгородки до Нововодяного, приблизно за 20 км від селища Борова.

За даними аналітиків, зараз протяжну оборонну лінію на цьому напрямку утримує 3-тя ОШБр, але сили залишаються невідповідними: ворог переважає кількістю, застосовує додаткові підрозділи та веде інтенсивні штурмові дії вздовж усієї смуги наступу.

Читайте також:
Путін не підтримує припинення вогню в Україні зараз. Зеленський має свою відповідь Путін не підтримує припинення вогню в Україні зараз. Зеленський має свою відповідь
В Україні – 14 неукомплектованих бригад, про контрнаступ говорити зарано, – Зеленський В Україні – 14 неукомплектованих бригад, про контрнаступ говорити зарано, – Зеленський
ЗСУ відійшли з мікрорайону Канал у Часовому Яру, – речник ОСУВ ЗСУ відійшли з мікрорайону Канал у Часовому Яру, – речник ОСУВ "Хортиця"
Поважати і співчувати, а не жаліти. Як спілкуватися з людьми без кінцівки або з протезом Поважати і співчувати, а не жаліти. Як спілкуватися з людьми без кінцівки або з протезом