USD
НБУ
40.76
Готівка
40.90
EUR
НБУ
43.85
Готівка
44.25
Втрати орків: 5 4 7 4 7 0 (+1200)
USD
НБУ
40.76
Готівка
40.90
EUR
НБУ
43.85
Готівка
44.25

Росія вдарила по Харкову чотирма КАБами: Є загиблі та поранені

Станом на 17:00 відомо про трьох загиблих, ще 29 – поранено
Харків
Харків, 22 червня 2024 р.
Джерело: Олег Синєгубов

Росія 22 червня завдала удару по місту Харків, використавши найновіші боєприпаси УМПБ Д-30. Про це повідомив міністр внутрішніх справ України Ігор Клименко та голова Харківської ОВА Олег Синєгубов.

За даними Клименка, на місцях влучань за різними адресами працювали понад 250 рятувальників та поліцейських.Наразі комунальники та волонтери допомагають розбирати завали, надавати допомогу потерпілим.

Станом на 17:00 відомо про трьох загиблих, ще 29 - поранено. Синєгубов повідомив, що росіяни скинули чотири снаряди УМПБ Д-30 із Бєлгорода.

Пізніше мер міста Ігор Терехов зазначив, що окупанти завдали, попередньо, чотирьох ударів по Харкову.

"Відомо про потрапляння в район щільної житлової забудови. Є загиблі і поранені, удар прийшовся по житловому будинку", – зазначив він.

Як зазначив пізніше голова ОВА, за попередньою інформацією медиків екстреної допомоги, загинули двоє людей.

"Щонайменше двоє отримали поранення. Обстеження триває", – додав Синєгубов.

Кількість постраждалих різко зросла

Як розповів Синєгубов, кількість поранених внаслідок ударів окупантів збільшилася до 15 людей. Пізніше, за словами Терехова, кількість постраждалих зросла до 18 людей. Тобто, станом на 16:00, через удар по житловому будинку у Харкові двоє загиблих, 18 поранених.

За даними очільника ОВА, окупанти КАБами вдарили по житловій забудові.

"Є загроза повторних ударів!" – попередив він.

Станом на 17:00, за словами міністр внутрішніх справ Ігоря Клименка, відомо про 3 загиблих та 29 постраждалих від російського удару по Харкову.

"З перших хвилин на місцях влучань за різними адресами працювали понад 250 рятувальників та поліцейських. Комунальники та волонтери допомагають розбирати завали, надавати допомогу потерпілим", – розповів глава МВС.

Зеленський відреагував на російський удар по Харкову

У Харкові триває розбір завалів на місці російського удару по житловому будинку.

"Розбір завалів триває. На місці всі необхідні служби. Цей російський терор керованими авіабомбами має бути зупинений і може бути зупинений. Потрібні сильні рішення партнерів, щоб ми могли знищувати російських терористів та російську бойову авіацію там, де вони є", – наголосив глава держави.

За словами Зеленського, захистити людей і життя від ракетного терору можна за допомогою "очищення" прикордонних районів від пускових установок Росії.

"Потрібно захистити й від бомб. Потрібна ця рішучість", – додав він.

У Повітряних силах України нещодавно анонсували випробування вітчизняних керованих авіабомб, які мають стати відповіддю російським КАБам. Однак Україні навряд чи вдасться домогтися паритету з обсягами виробництва РФ, але, як стверджують експерти, кількість не є визначальним фактором.

Читайте також:
У Чехії судять добровольця, який воював за Україну: Звинувачують у мародерстві У Чехії судять добровольця, який воював за Україну: Звинувачують у мародерстві
Путін не підтримує припинення вогню в Україні зараз. Зеленський має свою відповідь Путін не підтримує припинення вогню в Україні зараз. Зеленський має свою відповідь
В Україні – 14 неукомплектованих бригад, про контрнаступ говорити зарано, – Зеленський В Україні – 14 неукомплектованих бригад, про контрнаступ говорити зарано, – Зеленський
ЗСУ відійшли з мікрорайону Канал у Часовому Яру, – речник ОСУВ ЗСУ відійшли з мікрорайону Канал у Часовому Яру, – речник ОСУВ "Хортиця"