USD
НБУ
39.55
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.43
Готівка
43.00
Втрати орків: 4 8 2 2 9 0 (+1260)
USD
НБУ
39.55
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.43
Готівка
43.00

Залужний захистив докторську дисертацію

Сам захист відбувся в Національному університеті "Одеська юридична академія"
Залужний
Головнокомандувач ЗСУ генерал Валерій Залужний позує для портрета у своєму кабінеті в Києві. 28 червня 2023 р.
Джерело: The Washington Post

Головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний захистив дисертацію з права – він здобув науковий ступінь доктора філософії. Про це свідчать дані інформаційної системи Національного агентства із забезпечення якості вищої освіти.

Оскільки дисертація й анотація до неї становлять державну таємницю у сфері оборони, державної безпеки та охорони правопорядку, то переглянути її неможливо.

Але за ключовими словами можна визначити, що тема роботи головнокомандувача пов'язана з військовою дисципліною, дисциплінарними проступками та стягненнями.

Публікації Залужного за темою дисертації також присвячені питанням військово-дисциплінарного законодавства. У роботах Залужний підписаний як аспірант кафедри адміністративного, цивільного та господарського права і процесу Академії Державної пенітенціарної служби.

Головнокомандувач ЗСУ неодноразово приходив на заходи академії, наприклад з нагоди випуску її студентів.

Сам захист відбувся в Національному університеті "Одеська юридична академія".

У приміщенні, яке міг використовувати Залужний, знайшли прослушку: СБУ відкрила справу

Нещодавно в приміщенні, яке потенційно міг використовувати головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний, виявили прослушку. Про це повідомляє Служба безпеки України.

За фактом виявленого пристрою відкрито провадження за статтею 359 ч. 2 (незаконні придбання, збут або використання спеціальних технічних засобів отримання інформації) Кримінального кодексу України.

У СБУ уточнили, що техніку виявлено не безпосередньо в кабінеті Залужного, про що раніше написала низка українських ЗМІ, а в одному з приміщень, яке могло в майбутньому використовуватися ним для роботи.

За попередніми даними, виявлений пристрій перебував у неробочому стані.

"Будь-яких засобів накопичення інформації або засобів віддаленої передачі аудіозаписів не виявлено. Цей технічний пристрій буде передано на експертизу", – йдеться в повідомленні.

Новини за темою: Залужний поскаржився Остіну на Офіс президента та попросив 17 мільйонів снарядів, – ЗМІ
Читайте також:
Залужний став послом у Британії: Зеленський звільнив його з військової служби Залужний став послом у Британії: Зеленський звільнив його з військової служби
Безпечна освіта в умовах війни. Де найкраща ситуація з укриттями в закладах освіти? Безпечна освіта в умовах війни. Де найкраща ситуація з укриттями в закладах освіти?
Як реформуватимуть вищу освіту в Україні. Розмова із заступником міністра освіти Михайлом Винницьким Як реформуватимуть вищу освіту в Україні. Розмова із заступником міністра освіти Михайлом Винницьким
Теперішнє та майбутнє НАУ. Яким є та яким має бути Національний авіаційний університет. Розмова з в.о. ректора Ксенією Семеновою Теперішнє та майбутнє НАУ. Яким є та яким має бути Національний авіаційний університет. Розмова з в.о. ректора Ксенією Семеновою