USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35
Втрати орків: 4 8 6 9 4 0 (+1510)
USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35

У приміщенні, яке міг використовувати Залужний, знайшли прослушку: СБУ відкрила справу

За даними спецслужби, виявлений пристрій перебував у неробочому стані
Валерій Залужний

Валерій Залужний

Джерело: Economist

У приміщенні, яке потенційно міг використовувати головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний, виявили прослушку. Про це повідомляє Служба безпеки України.

За фактом виявленого пристрою відкрито провадження за статтею 359 ч. 2 (незаконні придбання, збут або використання спеціальних технічних засобів отримання інформації) Кримінального кодексу України.

У СБУ уточнили, що техніку виявлено не безпосередньо в кабінеті Залужного, про що раніше написала низка українських ЗМІ, а в одному з приміщень, яке могло в майбутньому використовуватися ним для роботи.

За попередніми даними, виявлений пристрій перебував у неробочому стані.

"Будь-яких засобів накопичення інформації або засобів віддаленої передачі аудіозаписів не виявлено. Цей технічний пристрій буде передано на експертизу", – йдеться в повідомленні.

Новини за темою: Залужний поскаржився Остіну на Офіс президента та попросив 17 мільйонів снарядів, – ЗМІ

Варто зазначити, що раніше "РБК-Україна" з посиланням на джерела у військових колах написала, що прослушку знайшли саме в кабінеті головнокомандувача ЗСУ.

А "Українська правда" поінформувала, що прослушку було знайдено не тільки у Залужного, а й у його помічників. Хоча цю інформацію Служба безпеки України поки що не коментує.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Залужний може готувати на 2024 рік план контрнаступу, який хотіли реалізувати цього літа. 

За даними ЗМІ, головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний ніколи не був прихильником наступу без підтримки з повітря і погодився на це лише "з політичних мотивів".

Читайте також:
Медведчук у РФ займається інформдиверсіями проти України: Його соратники у Києві вже отримали підозри Медведчук у РФ займається інформдиверсіями проти України: Його соратники у Києві вже отримали підозри
СБУ вбачає загрозу сплаті податків до держбюджету від касових апаратів СБУ вбачає загрозу сплаті податків до держбюджету від касових апаратів
Росія готувала теракти в Києві до 9 травня: Хотіли підірвати гіпермаркети, сховавши бомби в товар Росія готувала теракти в Києві до 9 травня: Хотіли підірвати гіпермаркети, сховавши бомби в товар
У Києві рейдери намагалися дати полковнику СБУ 1 млн доларів хабаря: Ділків затримали У Києві рейдери намагалися дати полковнику СБУ 1 млн доларів хабаря: Ділків затримали