USD
НБУ
39.30
Готівка
39.80
EUR
НБУ
42.31
Готівка
42.90
Втрати орків: 4 7 7 4 3 0 (+970)
USD
НБУ
39.30
Готівка
39.80
EUR
НБУ
42.31
Готівка
42.90

Захоплюють територію і через пару днів починаються зґвалтування, – прокурор про поведінку росіян на окупованих територіях

У російських солдатів є чітка модель поведінки
Російські військові
Джерело: відкриті джерела

Модель російських військ на окупованих територіях, як правило, завжди однакова: вони захоплюють населений пункт і вже на другий-третій день там розпочинаються зґвалтування. Про це йдеться у матеріалі  The New York Times.

Журналісти пишуть, що Офіс генерального прокурора систематизував сексуальні злочини на окупованих територіях. Правоохоронці вивчили масові випадки сексуального насильства.

Прокурор з ведення справ сексуального насильства Офісу генпрокурора Ірина Діденко у коментарі NYT розповіла, що у російських солдатів є чітка модель поведінки на захоплених територіях.

"Прибувають сухопутні війська, і на другий-третій день розпочинаються зґвалтування", – зазначила вона.

При цьому додала, що всього зареєстровано 154 факти зґвалтувань, однак насправді їх набагато більше. Річ у тому, що постраждалі неохоче говорять про те, що сталося. А тому прокурори змушені самостійно приходити до жертв.

В матеріалі також йдеться, що вік жертв коливається від 4 до 80 років. Подекуди російські війська ґвалтували жертву на очах у її рідних, а потім їх розстрілювали.

Журналісти пишуть, що російські командири знають про сексуальне насильство, яке чинять їх підлеглі, а в деяких випадках навіть заохочують його, мотивуючи це "необхідністю зняти напругу".

Британський юрист Уейн Джордаш, який консультує Офіс генпрокурора, підтвердив виданню, що ознаки мовчазної згоди з боку командирів є у 30 розглянутих ним справах.

Нагадаємо, СБУ оголосила підозри двом російським воєначальникам за обстріли України. Також стали відомі імена чотирьох російських військових, які керують "Шахедами" при атаках по Україні.

Читайте також:
Путін доручив будувати Путін доручив будувати "курорти" на Азовському морі, – ЦНС
МЗС Німеччини засудило МЗС Німеччини засудило "вибори" РФ на окупованих територіях України
РФ залучила до псевдовиборів в окупації тисячі росгвардійців РФ залучила до псевдовиборів в окупації тисячі росгвардійців
Понад 50 країн засудили Понад 50 країн засудили "вибори" РФ на окупованих територіях України