USD
НБУ
41.28
Готівка
41.55
EUR
НБУ
44.81
Готівка
45.35
Втрати росіян: 6 8 1 5 8 0 (+1350)
USD
НБУ
41.28
Готівка
41.55
EUR
НБУ
44.81
Готівка
45.35

Заява начштабу "Азова" Кротевича проти Содоля: ДБР перевірить дії генерала

Кротевич же напередодні сказав, що "відповіддю ДБР не задоволений"
Содоль

Юрій Содоль

Джерело: відкриті джерела

Державне бюро розслідувань після заяви начальника штабу "Азова" Богдана Кротевича перевірить дії генерал-лейтенанта Юрія Содоля в межах справи щодо прориву російськими військовими кордону на Харківщині. Про це повідомляє "Українська Правда", посилаючись на джерела в правоохоронних органах.

Видання вказує, що ДБР приєднало заяву Кротевича до матеріалів фактової кримінальної справи щодо обставин прориву окупантами кордону в Харківській області. 

До того ж наразі надають правову оцінку діям військового командування ОСУВ "Хортиця" під час планування та проведення оборонних операцій на вказаному напрямку.

"У Бюро також перевірятимуть всі обставини, викладені начальником штабу "Азов", - йдеться в повідомленні.

Варто назначити, що напередодні Кротевич повідомив, що від ДБР йому надійшла відповідь з приводу його заяви. Однак начальник штабу не був задоволений нею. І сказав, що далі вже буде "робота адвокатів".

Новини за темою: Гнатов незабаром очолить оперативно-стратегічне угруповання "Хортиця" замість Содоля, – ЗМІ

З чого все почалося?

Декілька днів назад начальник штабу бригади "Азов" Богдан Кротевич заявив, що подав заяву в ДБР із закликом провести розслідування щодо бойового генерала.

Військовий стверджував, що на його особисту думку, генерал "убив більше українських військових, ніж будь-який російський генерал". Кротевич не вказував імені, але ЗМІ припустили, що заява стосується Юрія Содоля.

Пізніше Washington Post дізналося деталі скарги офіцера "Азова". Серед іншого Кротевич звинуватив генерала в помилках під час боїв за Маріуполь - Содоль не керував обороною міста, не провів жодної години там, але його нагородили званням Героя України. До того ж генерал не забезпечував "Азов" боєприпасами і не підготував оборонні споруди у місті перед російським наступом.

Слід додати, що 24 червня президент України Володимир Зеленський відправив у відставку командувача Об'єднаних сил ЗСУ генерал-лейтенанта Юрія Содоля. Це сталося на тлі критики в бік генерала, також нардепка Мар'яна Безугла звинуватила генерала Юрія Содоля в прориві ЗС РФ біля Торецька.

Читайте також:
Вирішив підзаробити: В Одесі затримали псевдопрацівника ДБР, який вимагав зі знайомого 60 тис. доларів Вирішив підзаробити: В Одесі затримали псевдопрацівника ДБР, який вимагав зі знайомого 60 тис. доларів
Росіяни розстріляли трьох українських військовополонених на Донеччині. Бійці Росіяни розстріляли трьох українських військовополонених на Донеччині. Бійці "Азову" взяли в полон одного з окупантів, які чинили звірство
Інформація виглядає некоректною та маніпулятивною: КМДА відреагувала на скандал із доставкою вагонів Інформація виглядає некоректною та маніпулятивною: КМДА відреагувала на скандал із доставкою вагонів
"Правоохоронець-невдаха" тричі намагався переправити через кордон двох військовозобов’язаних: Тепер він постане перед судом