USD
НБУ
40.64
Готівка
41.00
EUR
НБУ
43.69
Готівка
44.10
Втрати орків: 5 4 5 0 9 0 (+1280)
USD
НБУ
40.64
Готівка
41.00
EUR
НБУ
43.69
Готівка
44.10

Заява начштабу "Азова" Кротевича проти Содоля: ДБР перевірить дії генерала

Кротевич же напередодні сказав, що "відповіддю ДБР не задоволений"
Содоль

Юрій Содоль

Джерело: відкриті джерела

Державне бюро розслідувань після заяви начальника штабу "Азова" Богдана Кротевича перевірить дії генерал-лейтенанта Юрія Содоля в межах справи щодо прориву російськими військовими кордону на Харківщині. Про це повідомляє "Українська Правда", посилаючись на джерела в правоохоронних органах.

Видання вказує, що ДБР приєднало заяву Кротевича до матеріалів фактової кримінальної справи щодо обставин прориву окупантами кордону в Харківській області. 

До того ж наразі надають правову оцінку діям військового командування ОСУВ "Хортиця" під час планування та проведення оборонних операцій на вказаному напрямку.

"У Бюро також перевірятимуть всі обставини, викладені начальником штабу "Азов", - йдеться в повідомленні.

Варто назначити, що напередодні Кротевич повідомив, що від ДБР йому надійшла відповідь з приводу його заяви. Однак начальник штабу не був задоволений нею. І сказав, що далі вже буде "робота адвокатів".

Новини за темою: Гнатов незабаром очолить оперативно-стратегічне угруповання "Хортиця" замість Содоля, – ЗМІ

З чого все почалося?

Декілька днів назад начальник штабу бригади "Азов" Богдан Кротевич заявив, що подав заяву в ДБР із закликом провести розслідування щодо бойового генерала.

Військовий стверджував, що на його особисту думку, генерал "убив більше українських військових, ніж будь-який російський генерал". Кротевич не вказував імені, але ЗМІ припустили, що заява стосується Юрія Содоля.

Пізніше Washington Post дізналося деталі скарги офіцера "Азова". Серед іншого Кротевич звинуватив генерала в помилках під час боїв за Маріуполь - Содоль не керував обороною міста, не провів жодної години там, але його нагородили званням Героя України. До того ж генерал не забезпечував "Азов" боєприпасами і не підготував оборонні споруди у місті перед російським наступом.

Слід додати, що 24 червня президент України Володимир Зеленський відправив у відставку командувача Об'єднаних сил ЗСУ генерал-лейтенанта Юрія Содоля. Це сталося на тлі критики в бік генерала, також нардепка Мар'яна Безугла звинуватила генерала Юрія Содоля в прориві ЗС РФ біля Торецька.

Читайте також:
Якщо немає достатніх доказів – переходять до фальсифікації документів, – адвокат про доказову базу у справі ТОВ Якщо немає достатніх доказів – переходять до фальсифікації документів, – адвокат про доказову базу у справі ТОВ "Краснолиманське"
Перші поховання на меморіальному кладовищі можуть розпочатися вже цієї осені Перші поховання на меморіальному кладовищі можуть розпочатися вже цієї осені
Справа ТОВ Справа ТОВ "Краснолиманське": Працівники ДБР можуть бути причетні до фальсифікації документів. Кримінальне провадження вже відкрито
"Відповіддю не задоволений": Кротевич повідомив, що отримав фідбек від ДБР щодо заяви проти Содоля