USD
НБУ
40.64
Готівка
41.00
EUR
НБУ
43.69
Готівка
44.10
Втрати орків: 5 4 5 0 9 0 (+1280)
USD
НБУ
40.64
Готівка
41.00
EUR
НБУ
43.69
Готівка
44.10

"Відповіддю не задоволений": Кротевич повідомив, що отримав фідбек від ДБР щодо заяви проти Содоля

Далі справою будуть займатися адвокати
Начальник штабу бригади
Джерело: відкриті джерела

Начальник штабу бригади "Азов" Богдан Кротевич повідомив, що отримав відповідь від Державного бюро розслідувань щодо своєї заяви проти генерала, який, як він заявив, "убив більше українських військових, ніж російські генерали". Про це Кротевич написав у соцмережі X.

Щодо відповіді ДБР, то начштабу "Азова" повідомив, що він "відповіддю не задоволений".

"Далі - вже робота адвоката, вдячний усім, хто підтримує. Військових прошу не боятися, давати свідчення (зокрема непублічні), ми не відступимося", - додав Кротевич.

Як повідомлялося раніше, заяву Кротевича, найімовірніше, було написано проти вже звільненого командувача Об'єднаних сил ЗСУ Юрія Содоля.

Новини за темою: Гнатов незабаром очолить оперативно-стратегічне угруповання "Хортиця" замість Содоля, – ЗМІ

Скандал навколо Содоля

Ми писали, що президент України Володимир Зеленський відправив у відставку командувача Об'єднаних сил ЗСУ генерал-лейтенанта Юрія Содоля.

Це сталося на тлі критики в бік генерала. Зокрема, нардепка Мар'яна Безугла звинуватила генерала Юрія Содоля в прориві ЗС РФ біля Торецька.

"Черговий злочин керівника Східним фронтом генерала Содоля: прорив на Торецьк. Зараз ми втратили позиції, які були з 2014 року. Розвідка попереджала. За добу до можливого прориву Содоль знімає з місця бригаду і заводить підрозділ, який уже зазнав втрат і має знижену боєздатність. Події розвиваються так, що недалеко до виходу на трасу підготовлених фортифікацій знову немає! Бої в Шумах", – написала вона.

Пізніше начальник штабу бригади "Азов" Богдан Кротевич повідомив, що подав заяву в Державне бюро розслідувань із закликом провести розслідування щодо бойового генерала. Як зазначив військовий, на його особисту думку, цей генерал "убив більше українських військових, ніж будь-який російський генерал".

Як написало видання Washington Post, яке дізналося деталі скарги, офіцер "Азова", зокрема, звинуватив генерала в помилках під час боїв за Маріуполь. Кротевич поскаржився, що Содоль не керував обороною Маріуполя і не провів жодної години в місті, проте його нагородили званням Героя України.

Також у заяві йдеться про те, що генерал не забезпечував "Азов" боєприпасами і не підготував оборонні споруди у місті перед російським наступом.

Після відставки Содоля місце командувача Об'єднаних сил ЗСУ зайняв бригадний генерал Андрій Гнатов. Що про нього відомо, розповідали тут.

 
Читайте також:
Якщо немає достатніх доказів – переходять до фальсифікації документів, – адвокат про доказову базу у справі ТОВ Якщо немає достатніх доказів – переходять до фальсифікації документів, – адвокат про доказову базу у справі ТОВ "Краснолиманське"
Перші поховання на меморіальному кладовищі можуть розпочатися вже цієї осені Перші поховання на меморіальному кладовищі можуть розпочатися вже цієї осені
Біль, страх, тривога, травми. Що таке ПТСР, як його розпізнати та куди звернутися за допомогою Біль, страх, тривога, травми. Що таке ПТСР, як його розпізнати та куди звернутися за допомогою
Справа ТОВ Справа ТОВ "Краснолиманське": Працівники ДБР можуть бути причетні до фальсифікації документів. Кримінальне провадження вже відкрито