USD
НБУ
40.64
Готівка
41.00
EUR
НБУ
43.69
Готівка
44.10
Втрати орків: 5 4 5 0 9 0 (+1280)
USD
НБУ
40.64
Готівка
41.00
EUR
НБУ
43.69
Готівка
44.10

Зеленський звільнив Содоля з посади командувача Об'єднаних сил ЗСУ

На його місце призначено бригадного генерала Андрія Гнатова
Содоль

Юрій Содоль

Джерело: відкриті джерела

Президент України Володимир Зеленський відправив у відставку командувача Об'єднаних сил ЗСУ генерал-лейтенанта Юрія Содоля. Про це глава держави повідомив у вечірньому зверненні.

"Я прийняв рішення замінити командувача Об'єднаних сил Збройних сил України генерал-лейтенанта Юрія Содоля на бригадного генерала Андрія Гнатова", – наголосив він.

Подробиць про своє рішення Зеленський не навів.

Скандал із Содолем

Днями нардепка Мар'яна Безугла звинуватила генерала Юрія Содоля в прориві ЗС РФ біля Торецька.

"Черговий злочин керівника Східним фронтом генерала Содоля: прорив на Торецьк. Зараз ми втратили позиції, які були з 2014 року. Розвідка попереджала. За добу до можливого прориву Содоль знімає з місця бригаду і заводить підрозділ, який уже зазнав втрат і має знижену боєздатність. Події розвиваються так, що недалеко до виходу на трасу підготовлених фортифікацій знову немає! Бої в Шумах", – написала вона.

Безугла додала, що штаби приховують інформацію, а дії генерала свідчать не тільки про злочинну недбалість, а й про свідоме завдання шкоди державі, що робить його пособником ворога.

Вже сьогодні начальник штабу бригади "Азов" Богдан Кротевич повідомив, що подав заяву в Державне бюро розслідувань із закликом провести розслідування щодо бойового генерала.

Як зазначив Кротевич, на його особисту думку, цей генерал "убив більше українських військових, ніж будь-який російський генерал".

ЗМІ припустили, що в заяві Кротевича йдеться саме про Содоля.

Як відомо, у лютому цього року президент Володимир Зеленський призначив Содоля на посаду командувача Об'єднаних сил ЗСУ. Перед цим глава держави зняв із цієї посади Сергія Наєва.

У мережі розкритикували призначення Содоля, назвавши його "м'ясником".

Хто такий Гнатов?

Джерело: відкриті джерела

Андрій Гнатов останнім часом був начальником штабу – заступником командувача військ оперативного командування "Південь" Сухопутних військ Збройних сил України. Командувач ОУВ "Примор'я" (Одеський напрямок).

У 2018 році зі створенням командування Морської піхоти України був призначений командиром 36-ї окремої бригади морської піхоти, яку очолював до 2021 року.

Гнатов закінчив Харківський інститут танкових військ.

Читайте також:
В Україні дозволили збільшувати бронь від мобілізації для чиновників і працівників держпідприємств В Україні дозволили збільшувати бронь від мобілізації для чиновників і працівників держпідприємств
Росія вдарила по аеродрому в Миргороді, де стояли непрацюючі літаки Су-27, на яких вже давно ніхто не літав Росія вдарила по аеродрому в Миргороді, де стояли непрацюючі літаки Су-27, на яких вже давно ніхто не літав
Орбан запропонував Зеленському вигідне Росії припинення вогню перед початком мирних переговорів Орбан запропонував Зеленському вигідне Росії припинення вогню перед початком мирних переговорів
Під прикриттям перук: В Одесі діяла агентурна група ФСБ, яка, використовуючи накладні зачіски, розвідувала локації систем ППО Під прикриттям перук: В Одесі діяла агентурна група ФСБ, яка, використовуючи накладні зачіски, розвідувала локації систем ППО