USD
НБУ
40.54
Готівка
40.85
EUR
НБУ
43.35
Готівка
44.00
Втрати орків: 5 4 2 7 0 0 (+1140)
USD
НБУ
40.54
Готівка
40.85
EUR
НБУ
43.35
Готівка
44.00

"Убив більше українських військових, ніж росіяни": Начальник штабу "Азов" подав заяву в ДБР на бойового генерала

За його словами, "99% військових ненавидять генерала за те, що він робить"
Начальник штабу бригади
Джерело: відкриті джерела

Начальник штабу бригади "Азов" Богдан Кротевич повідомив, що подав заяву в Державне бюро розслідувань (ДБР) із закликом провести розслідування щодо бойового генерала. Про це він написав у Telegram.

Як зазначив Кротевич, на його особисту думку, цей генерал "убив більше українських військових, ніж будь-який російський генерал".

Він не назвав імені генерала, однак уточнив, що "99% військових його ненавидять за те, що він робить".

"Ця людина починає розслідування проти командирів, які наступають і не втрачають позицій, проте проти себе він службові розслідування не ініціює", – написав Кротевич.

Офіцер "Азова" зазначив, що вдався до медійного розголосу, оскільки розуміє, що це єдиний спосіб змінити ситуацію. Він також додав, що перед цим намагався вирішити ситуацію всередині.

"Єдине, за що мені буде завжди соромно, – це за те, що я не зробив це раніше. Доля допомагає сміливим, а деяким істотам допомагає те, що більшість мовчать через розуміння наслідків "особистої вендети" проти них самих та їхніх підрозділів", – наголосив військовий.

Кротевич додав, що це його особисте рішення і всі можливі наслідки він візьме на себе.

"Мені пох*й, чи почнуть розслідування проти мене, і мені пох*й, чи посадять мене до в'язниці. Мені не пох*й, що судять комбатів і комбригів за втрату спостережного поста, але не судять генерала за втрату областей і десятків міст і втрату тисяч солдатів", – підсумував він.

Новини за темою: Сухаревського призначили командувачем Сил безпілотних систем

Варто зазначити, що днями нардепка Мар'яна Безугла звинуватила генерала Юрія Содоля в прориві ЗС РФ біля Торецька.

"Черговий злочин керівника Східним фронтом генерала Содоля: прорив на Торецьк. Зараз ми втратили позиції, які були з 2014 року. Розвідка попереджала. За добу до можливого прориву Содоль знімає з місця бригаду і заводить підрозділ, який уже зазнав втрат і має знижену боєздатність. Події розвиваються так, що недалеко до виходу на трасу. Підготовлених фортифікацій знову немає! Бої в Шумах", – написала вона.

Безугла додала, що штаби приховують інформацію, а дії генерала свідчать не тільки про злочинну недбалість, а й про свідоме нанесення шкоди державі, що робить його пособником ворога.

Як відомо, у лютому цього року президент Володимир Зеленський призначив генерала Юрія Содоля на посаду командувача Об'єднаних сил ЗСУ. Перед цим Зеленський зняв із цієї посади Сергія Наєва.

У мережі, зокрема військові Телеграм-канали розкритикували призначення Содоля, назвавши його "м'ясником".

 

Читайте також:
Через російські удари Україна втратила 80% ТЕС і 40% ГЕС, - МВФ Через російські удари Україна втратила 80% ТЕС і 40% ГЕС, - МВФ
Членство України в НАТО не підтримує ні Байден, ні Трамп, - Зеленський Членство України в НАТО не підтримує ні Байден, ні Трамп, - Зеленський
Patriot не можуть збивати російські КАБи: Зеленський розповів, як боротися з авіабомбами ворога Patriot не можуть збивати російські КАБи: Зеленський розповів, як боротися з авіабомбами ворога
Проєкт Національного військового кладовища пройшов держекспертизу Проєкт Національного військового кладовища пройшов держекспертизу