USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35

За прикладом російського серіалу: Група юнаків готувала серію злочинів на території Києва і побила 16-річного хлопця

За скоєне порушникам загрожує до десяти років позбавлення волі
порушники_4
Порушники
Джерело: Нацполіція

Наслідуючи приклад з російського серіалу, група юнаків організувала та скоїла напад на 16-річного хлопця. Двом фігурантам, серед яких неповнолітній, оголосили про підозру у вчиненні грабежу із застосуванням насильства. Порушники також готувалися вчинити серію злочинів на території Києва, повідомили в пресслужбі Нацполіції.

Правоохоронці розповіли, що на початку грудня цього року до поліції Києва звернувся місцевий з повідомленням про те, що невідомі побили та пограбували його 16-річного сина.

"Ми дізналися, що група юнаків, серед яких переважно неповнолітні, планувала вчиняти злочини на території столиці. Зловмисники залучили до своєї протиправної діяльності дівчат, які мали знайомитися в інтернеті з хлопцями та запрошувати на побачення. Перевагу надавали власникам дорогих ґаджетів. Надалі компанія планувала грабувати тих, хто прийде на зустріч. Так відбулося і цього разу – молодики побили хлопця, коли той прямував на побачення та відібрали мобільний телефон, ґаджет потерпілого одразу здали до ломбарду, а "виручені" кошти розподілили між собою. Порушники зізналися, що на злочинні дії їх спонукав російський серіал про кримінальне життя підлітків, яких вони хотіли наслідувати", – сказав начальник Подільського управління поліції Юрій Трембіцький.

Викрадений мобільний телефон поліцейські знайшли та вилучили як речовий доказ. Двом фігурантам 2006-го та 2007 років народження слідчі повідомили про підозру у вчиненні кримінального правопорушення (це грабіж, поєднаний із насильством, вчинений за попередньою змовою групою осіб та під час воєнного стану).

Санкція статті передбачає від семи до десяти років позбавлення волі.

Новини за темою: Спалили племінника живцем: На Київщині судитимуть подружжя

У Дніпрі поліція затримала групу підлітків, яких підозрюють у вбивстві та інших жорстоких злочинах

Правоохоронці встановили, що семеро хлопців віком від 14 до 19 років причетні до скоєння умисного вбивства безпритульної жінки. Також їх перевіряють на причетність до замаху на вбивство та побиття чоловіка. 

Зазначається, що вбивство, скоєне з особливою жорстокістю, сталося в ніч із 2 на 3 грудня.

"Нападники виявили безпритульну жінку у покинутій будівлі, побили її та завдали численних ударів ножем, внаслідок яких потерпіла померла", – заявили правоохоронці.

Цієї ж ночі стався замах на вбивство чоловіка, який мешкав у недобудові.

Раніше ми повідомляли, що в Києві чоловік завдав численних ножових ударів військовому через сварку, унаслідок цього той помер. 

Читайте також:
Фіцо переніс складну операцію після замаху Фіцо переніс складну операцію після замаху
Замах на Роберто Фіцо: Прем'єр Словаччини – у стабільному стані. Оновлено Замах на Роберто Фіцо: Прем'єр Словаччини – у стабільному стані. Оновлено
Вперше в Україні запустили Вперше в Україні запустили "Портал Захисників та Захисниць"
Метро на Виноградар Київметрополітен планує добудувати максимум через два з половиною роки Метро на Виноградар Київметрополітен планує добудувати максимум через два з половиною роки