USD
НБУ
39.60
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.44
Готівка
43.00
Втрати орків: 4 6 7 4 7 0 (+1320)
USD
НБУ
39.60
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.44
Готівка
43.00

З маєтку Медведчука у Пущі-Водиці під час обшуку вилучили картини на суму 700 тисяч доларів

Їх конфіскують на користь держави
Картини Медведчука _1
Джерело: Слідство. Інфо

Наприкінці жовтня 2022 року слідчі Державного бюро розслідувань та Служби безпеки України вилучили з маєтку Віктора Медведчука у Пущі-Водиці 316 предметів мистецтва. Серед них більша частина – картини, повідомляє "Слідство.Інфо". 

Серед вилученого майна найцінніші та найдорожчі в колекції – роботи українського й російського художника Івана Айвазовського. Експерти оцінюють одну від 80 до 200 тисяч доларів, ціни інших двох коливаються від 5 тисяч до 3 мільйонів доларів.

Загалом вартість всіх ідентифікованих разом з експертами картин з колекції Медведчука може сягати 700 тисяч доларів. У останній поданій декларації за 2020 рік Віктор Медведчук згадує про понад 500 картин різного періоду. Детального їх опису та вартості у декларації політика немає.

ЩО З КОЛЕКЦІЄЮ ЗАРАЗ

Всі предмети мистецтва відправили на дослідження до Київського науково-дослідного інституту судових експертиз. Саме там вони зберігаються вже протягом декількох місяців. Експерти почали роботу над збіркою. Проведення експертизи може затягнутися на декілька місяців. 

ЩО БУЛО РАНІШЕ

11 травня 2021 року тоді ще депутатам від "ОПЗЖ" Віктору Медведчуку і Тарасу Козаку повідомили про підозру в державній зраді та в замаху на розграбування національних ресурсів в окупованому Криму.

Їм оголошено про підозру за трьома епізодами: незаконна передача РФ газового родовища; надання російським спецслужбам відомостей, що містять державну таємницю (про секретний підрозділ ЗСУ); проведення підривної діяльності проти України – підготовка мережі російського впливу в Україні під назвою "Промінь".

24 лютого 2022 року Віктор Медведчук втік зі свого маєтку у Києві і відтоді переховувався у столиці. 12 квітня президент України Володимир Зеленський повідомив, що СБУ вдалося знайти та затримати Медведчука.

Наразі він перебуває в Росії.

До речі, скандал з маєтком – вже не перший у колаборанта. Минулого року представники Нацполіції проводили обшук у недобудованому особняку Медведчука. Правоохоронці знайшли у  будинку картини світових художників, ігровий автомат, кімнату для шуб і хутряних шапок від іменитих брендів, антикварні речі.

Тоді під час обшуків виявили близько 100 картин, антикварні речі, що належать сім'ї Медведчука, а також мисливську гвинтівку, пістолет "BUL", 20 швейцарських годинників, золоті та срібні монети, золоті статуетки. 


Читайте також:
В Україні заблоковано YouTube-проєкт пропагандистки Панченко В Україні заблоковано YouTube-проєкт пропагандистки Панченко
Продаж яхти Royal Romance екснардепа Медведчука: АРМА вперше починає реалізацію закордонного активу Продаж яхти Royal Romance екснардепа Медведчука: АРМА вперше починає реалізацію закордонного активу
Верховний суд відмовив СБУ в закритті справи щодо повернення громадянства та депутатського мандата Медведчуку Верховний суд відмовив СБУ в закритті справи щодо повернення громадянства та депутатського мандата Медведчуку
Верховний суд остаточно повернув Верховний суд остаточно повернув "трубу Медведчука" у державну власність