USD
НБУ
39.60
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.44
Готівка
43.00
Втрати орків: 4 6 7 4 7 0 (+1320)
USD
НБУ
39.60
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.44
Готівка
43.00

Продаж яхти Royal Romance екснардепа Медведчука: АРМА вперше починає реалізацію закордонного активу

Засідання Комісії з питань проведення конкурсного відбору організатора торгів відбудеться в середу, 20 березня
яхта Медведчука
Яхта, яка належала Віктору Медведчуку
Джерело: відкриті джерела

У Національному агентстві з розшуку та менеджменту активів (АРМА) готуються вперше реалізувати закордонний актив. Йдеться про продаж яхти Royal Romance екснардепа Медведчука, повідомили в пресслужбі АРМА.

"Ми вже отримуємо заявки від світових аукціонних будинків. Переможець конкурсу організує та проведе публічний продаж цього коштовного лота й увійде в історію як союзник у перемозі над злом. А той, хто придбає яхту Медведчука, завдасть політичного удару путінському режиму й увійде в історію світу. Кошти від продажу яхти підуть на обороноздатність України", – повідомила голова Національного агентства Олена Дума.

Засідання Комісії з питань проведення конкурсного відбору організатора торгів відбудеться в середу, 20 березня, об 11:00 в прямому ефірі.

Що передувало?

Торік у листопаді Кабінет міністрів дозволив Агентству з розшуку та менеджменту активів продавати арештоване за кордоном майно. Зокрема, тепер можуть продати яхту екслідера забороненої партії "ОПЗЖ" Віктора Медведчука орієнтовною вартістю 200 млн євро. 

Зазначається, що своїми постановами №719 та №558 парламент вніс зміни до процедури продажу арештованих активів. Тепер це робитимуть через майданчик Prozorro.

А 25 січня Окружний суд м. Спліт (Хорватія) ухвалив рішення передати судно Royal Romance Україні.

Також Кабмін дозволив продавати активи, заарештовані за кордоном. Зокрема 16 лютого уряд дозволив продаж яхти екснардепа Віктора Медведчука, яка знаходиться у Хорватії.

Що відомо про яхту?

16 березня 2023 року стало відомо, що правоохоронці Хорватії заарештували іншу розкішну яхту кума Путіна, народного депутата від проросійської фракції "Опозиційна платформа – За життя" Віктора Медведчука. Згодом яхту Royal Romance намагалися сховати від санкцій.

Тоді, за даними ресурсу Equasis.org, її переоформили з офшорної компанії дружини Медведчука Оксани Марченко Fregata Marine Ltd на іншу – Lanelia Holdings Ltd (зареєстрована на Маршаллових островах, – ред.). 

Личаківський районний суд Львова 11 квітня 2022 року передав в управління Нацагентства з розшуку та менеджменту яхту бізнесмена вартістю приблизно 200 млн євро. Протягом року агентство шукало механізми, як реалізувати майно, що перебуває за кордоном.

Читайте також:
Прибуток від заморожених активів Росії навряд чи спрямують на закупівлю зброї для України, – ОП Прибуток від заморожених активів Росії навряд чи спрямують на закупівлю зброї для України, – ОП
В Україні заблоковано YouTube-проєкт пропагандистки Панченко В Україні заблоковано YouTube-проєкт пропагандистки Панченко
Брюссель заявив про ще 5 млрд євро прибутку від російських активів, але є нюанс Брюссель заявив про ще 5 млрд євро прибутку від російських активів, але є нюанс
ЄС підготував закон, який дасть змогу Україні отримувати дохід від активів РФ уже в липні, – Bloomberg ЄС підготував закон, який дасть змогу Україні отримувати дохід від активів РФ уже в липні, – Bloomberg