USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

З Білого дому під кінець президентства Трампа зникла секретна папка з даними про РФ, – CNN

Документ містив імена російських агентів, а також дані про втручання РФ у вибори США
Дональд Трамп
Дональд Трамп
Джерело: відкриті джерела

З Білого дому під кінець президентства екслідера США Дональда Трампа зникла папка, яка містила секретну інформацію про Росію, зокрема імена російських агентів. Про це йдеться в матеріалі CNN.

За даними видання, у папці були розвіддані, зібрані Сполученими Штатами та їхніми союзниками по НАТО щодо росіян і російських агентів, включно з джерелами і методами, які ґрунтувалися на оцінці, що російський диктатор Володимир Путін намагався допомогти Трампу перемогти на виборах 2016 року.

Інформація нібито була настільки секретна, що з нею могли працювати і знайомитися тільки в штаб-квартирі ЦРУ в Ленглі, де їхня робота з їхнього ретельного вивчення зберігалася в замкненому сейфі.

Однак колишній президент США наказав її привезти, щоб розсекретити низку документів, пов'язаних із розслідуванням втручання РФ у вибори.

Ксерокопія деяких аркушів проходила під наглядом тодішнього керівника апарату Білого дому Марка Медоуза, а пізніше було виявлено, що папка зникла.

Новини за темою: Дональд Трамп може брати участь у виборах президента США, – рішення суду

Востаннє папку бачили в Білому домі, коли дні президентства Трампа добігали кінця.

Через два з гаком роки після того як Трамп залишив посаду, зниклі розвіддані, ймовірно, так і не були знайдені.

Раніше The New York Times повідомляв, що мільярдер Дональд Трамп, перебуваючи на посаді президента Сполучених Штатів Америки, ділився з австралійським мільярдером Ентоні Праттом конфіденційною інформацією щодо своїх розмов з лідерами інших держав, у тому числі з главою України Володимиром Зеленським.

Нагадаємо, Трамп має постати перед судом у травні 2024 року за звинуваченням у зберіганні секретних документів після того, як він покинув Білий дім у січні 2021 року, а потім у перешкоджанні федеральним спробам вилучити їх із його маєтку Мар-а-Лаго в Палм-Спрінгс, штат Флорида. Експрезидент не визнав себе винним за 40 обвинуваченнями в рамках кримінальної справи та неодноразово заперечував будь-які правопорушення.

Також Трампу висунули звинувачення у спробі сфальсифікувати вибори 2020 року.

 
Читайте також:
Темпи наступу РФ на Харківщині знижуються, ворог просунувся не більше ніж на 8 км, – ISW Темпи наступу РФ на Харківщині знижуються, ворог просунувся не більше ніж на 8 км, – ISW
Між Байденом і Трампом відбудуться два раунди дебатів Між Байденом і Трампом відбудуться два раунди дебатів
Медведчук у РФ займається інформдиверсіями проти України: Його соратники у Києві вже отримали підозри Медведчук у РФ займається інформдиверсіями проти України: Його соратники у Києві вже отримали підозри
США можуть обмежити доступ до доларової системи для Raiffeisen Bank через роботу в Росії США можуть обмежити доступ до доларової системи для Raiffeisen Bank через роботу в Росії