USD
НБУ
41.20
Готівка
41.50
EUR
НБУ
44.68
Готівка
45.20
Втрати орків: 5 7 2 3 0 0 (+950)
USD
НБУ
41.20
Готівка
41.50
EUR
НБУ
44.68
Готівка
45.20

З Білого дому під кінець президентства Трампа зникла секретна папка з даними про РФ, – CNN

Документ містив імена російських агентів, а також дані про втручання РФ у вибори США
Дональд Трамп
Дональд Трамп
Джерело: відкриті джерела

З Білого дому під кінець президентства екслідера США Дональда Трампа зникла папка, яка містила секретну інформацію про Росію, зокрема імена російських агентів. Про це йдеться в матеріалі CNN.

За даними видання, у папці були розвіддані, зібрані Сполученими Штатами та їхніми союзниками по НАТО щодо росіян і російських агентів, включно з джерелами і методами, які ґрунтувалися на оцінці, що російський диктатор Володимир Путін намагався допомогти Трампу перемогти на виборах 2016 року.

Інформація нібито була настільки секретна, що з нею могли працювати і знайомитися тільки в штаб-квартирі ЦРУ в Ленглі, де їхня робота з їхнього ретельного вивчення зберігалася в замкненому сейфі.

Однак колишній президент США наказав її привезти, щоб розсекретити низку документів, пов'язаних із розслідуванням втручання РФ у вибори.

Ксерокопія деяких аркушів проходила під наглядом тодішнього керівника апарату Білого дому Марка Медоуза, а пізніше було виявлено, що папка зникла.

Новини за темою: Дональд Трамп може брати участь у виборах президента США, – рішення суду

Востаннє папку бачили в Білому домі, коли дні президентства Трампа добігали кінця.

Через два з гаком роки після того як Трамп залишив посаду, зниклі розвіддані, ймовірно, так і не були знайдені.

Раніше The New York Times повідомляв, що мільярдер Дональд Трамп, перебуваючи на посаді президента Сполучених Штатів Америки, ділився з австралійським мільярдером Ентоні Праттом конфіденційною інформацією щодо своїх розмов з лідерами інших держав, у тому числі з главою України Володимиром Зеленським.

Нагадаємо, Трамп має постати перед судом у травні 2024 року за звинуваченням у зберіганні секретних документів після того, як він покинув Білий дім у січні 2021 року, а потім у перешкоджанні федеральним спробам вилучити їх із його маєтку Мар-а-Лаго в Палм-Спрінгс, штат Флорида. Експрезидент не визнав себе винним за 40 обвинуваченнями в рамках кримінальної справи та неодноразово заперечував будь-які правопорушення.

Також Трампу висунули звинувачення у спробі сфальсифікувати вибори 2020 року.

 
Читайте також:
ФБР підтвердило, що Трампа під час замаху на його життя поранила куля ФБР підтвердило, що Трампа під час замаху на його життя поранила куля
Російський олігарх організував схему, за якою Росія отримувала український титан для військових потреб Російський олігарх організував схему, за якою Росія отримувала український титан для військових потреб
Камала Гарріс звинуватила Дональда Трампа у порушенні угоди про дебати 10 вересня Камала Гарріс звинуватила Дональда Трампа у порушенні угоди про дебати 10 вересня
Росія виготовляє по 50 стратегічних ракет Х-101 щомісяця Росія виготовляє по 50 стратегічних ракет Х-101 щомісяця