USD
НБУ
41.20
Готівка
41.50
EUR
НБУ
44.68
Готівка
45.20
Втрати орків: 5 7 2 3 0 0 (+950)
USD
НБУ
41.20
Готівка
41.50
EUR
НБУ
44.68
Готівка
45.20

YouTube Music дозволить шукати музику, наспівуючи її в мікрофон телефону

Під час тестування сервіс YouTube Music зміг ідентифікувати реальні записи з неймовірною швидкістю
ютуб мюзик
Фото ілюстративне
Джерело: скріншот

Додаток YouTube Music для Android запускає функцію, яка частково нагадує Shazam – наспівувати пісню в мікрофон телефону. Ця функція дозволить насвистувати, співати або відтворювати запис, щоб дізнатися, що це за пісня, пише Theverge.

За інформацією видання, якщо ця функція вже є, ви побачити нову піктограму у форми хвилі поруч із піктограмою мікрофона, яка з’являється, коли натискаєш кнопку пошуку у верхньому правому куті програми.

"Натисніть її, і програма почне прослуховування. Це працює доволі непогано: під час тестування сервіс YouTube Music зміг ідентифікувати реальні записи з неймовірною швидкістю, що робить його чудовою заміною Shazam. Що стосується прослуховування власне співу, програма точно визначила більшість пісень, які були наспівані або насвистані в телефон, але траплялися й кумедні промахи", – йдеться у повідомленні.

Загалом у YouTube Music все працює швидко, можливо, швидше, ніж та сама функція, яка була у Google Assistant протягом багатьох років.

Водночас функцію наспівування для пошуку також помітили в YouTube Music для iOS в останні місяці. Хоча, як пише видання, послуга ще не набула широкого розповсюдження.

Новини за темою: YouTube блокуватиме сторонні додатки, які дозволяють дивитися відео без реклами

YouTube розробляє інструмент ШІ, який імітуватиме голоси відомих співаків

Зазначимо, наприкінці минулого року точилися розмови, що новий інструмент штучного інтелекту в бета-версії дозволить певному колу музикантів давати дозвіл користувачам використовувати їхні голоси у відео на платформі. Обіцяли, що продукт можуть випустити для всіх користувачів з голосами артистів, які вирішать приєднатися до нього.

Найбільші лейбли, Universal Music Group, Sony Music Entertainment і Warner Music Group вели переговори щодо ліцензійних угод, які охоплюватимуть права на озвучення для бета-версії.

А от для широкого запуску знадобляться окремі угоди, зауважують автори. Тим часом тоді застосування ШІ-інструментів, які дозволяють користувачам звучати як відомі артисти, спричинили чимало дискусій.

Читайте також:
Тестування не виявило дефекту: CrowdStrike розкрила причину збою у Windows Тестування не виявило дефекту: CrowdStrike розкрила причину збою у Windows
Компаніям, які постраждали внаслідок глобального технічного збою, знадобиться для відновлення кілька тижнів Компаніям, які постраждали внаслідок глобального технічного збою, знадобиться для відновлення кілька тижнів
Штучний інтелект і нові функції для iPhone: Apple представила iOS 18 Штучний інтелект і нові функції для iPhone: Apple представила iOS 18
Instagram тестує рекламу, яку не можна пропустити Instagram тестує рекламу, яку не можна пропустити