USD
НБУ
41.32
Готівка
41.60
EUR
НБУ
45.80
Готівка
46.30
Втрати росіян: 6 3 4 8 6 0 (+1060)
USD
НБУ
41.32
Готівка
41.60
EUR
НБУ
45.80
Готівка
46.30

Київ став доступний у додатку Refill: Що це і як працює

Додаток в українській столиці поки що працює в тестовому режимі
Київ у Refill
Джерело: КМДА

У міжнародному додатку Refill з'явилася інформація про Київ – там зокрема можна дізнатися про заклади, де можна відмовитися від пластику. Про це повідомляє пресслужба КМДА.

Наразі додаток в українській столиці працює в тестовому режимі. Туди поступово додаватимуть заклади-учасників і локації з бюветами та фонтанчиками.

Як працює додаток Refill?

Застосунок Refill створений для того, щоб зменшити кількість одноразового пластику та допомогти людям легко знаходити місця, де можна безплатно поповнити свою багаторазову пляшку водою, а також узяти каву в термогорнятко чи їжу в ланчбокс.

Ось як він працює:

Користувачі можуть відкрити застосунок і побачити мапу, на якій позначені найближчі точки, де можна безкоштовно наповнити пляшку водою. У більшості випадків учасники пропонують саме воду. Це можуть бути кафе, ресторани, магазини та інші громадські місця, які беруть участь у програмі Refill.

Новини за темою: В ЄС заборонили додаток TikTok Lite

Refill співпрацює з різними організаціями та підприємствами, які готові пропонувати безкоштовну питну воду відвідувачам. Ці партнери розміщують на своїх дверях або вікнах стікери Refill, які сигналізують про те, що тут можна поповнити пляшку.

Користувачі та бізнеси можуть додавати нові точки поповнення в додаток, розширюючи мережу доступних місць для інших користувачів.

Також додаток дає змогу користувачам залишати відгуки про відвідані місця, що допомагає іншим знаходити найкращі точки для поповнення води.

Нагадаємо, в Україні запрацював мобільний додаток, створений для пошуку дітей, – Reunite Ukraine. 

Читайте також:
Затримали двох підлітків, які на замовлення окупантів палили автівки військових у Києві та Краматорську Затримали двох підлітків, які на замовлення окупантів палили автівки військових у Києві та Краматорську
П’ятьом киянам, які спалили три автівки військових у столиці, оголосили підозру П’ятьом киянам, які спалили три автівки військових у столиці, оголосили підозру
В Україні відкрили Меморіал пам’яті жертв геноциду кримськотатарського народу В Україні відкрили Меморіал пам’яті жертв геноциду кримськотатарського народу
У Києві завершили роботи між станціями метро У Києві завершили роботи між станціями метро "Деміївська" та "Либідська"