USD
НБУ
39.40
Готівка
39.80
EUR
НБУ
42.34
Готівка
42.90
Втрати орків: 4 7 5 3 0 0 (+1040)
USD
НБУ
39.40
Готівка
39.80
EUR
НБУ
42.34
Готівка
42.90

Ймовірною причиною смерті голови МЗС Білорусі Макея є самогубство, – ЗМІ

Останні роки голови МЗС Білорусі були дуже непростими
Володимир Макей
Джерело: Наша Ніва

Міністр закордонних справ Білорусі Володимир Макей, найбільш ймовірно, покінчив життя самогубством. Про це пише видання  "Наша Ніва", посилаючись на чотири джерела у сфері держуправління та медицини країни.

Причини ймовірного самогубства Макея

Нагадаємо, про смерть Макея було оголошено 26 листопада 2022 року. Однак державні ЗМІ Білорусі причину загибелі голови МЗС не вказали.

Проблеми на роботі

Останні роки Макея, за даними журналістів, супроводжувалися "як політичними, так і особистими драмами". Його близькі зазначали, що міністр відчував себе непотрібним і недоречним через крах зовнішньополітичного курсу країни. І він болісно переживав це.

Крім того, він, за словами його знайомих, знав про те, що президент Білорусі Олександр Лукашенко шукає йому заміну.

Проблеми в сім'ї

Видання пише, що у міністра також були проблеми в сім'ї. Так, у день своєї загибелі він поїхав один в котеджне містечко Дрозди, розташоване на півночі від Мінська. В іншій квартирі залишилися його дружина Віра Полякова та молодший син.

Першим, хто знайшов мертвого Макея, був старший син Полякової, що поїхав у Дрозди після безуспішних спроб родичів зв'язатися з ним телефоном.

При цьому співрозмовники видання не бачать ознак того, що це було вбивство, замасковане під самогубство.

Довідково

64-річний Володимир Макей належав до ліберального крила Лукашенків і був єдиним у верхівці, хто час від часу розмовляв білоруською. За радянських часів Макей був офіцером радянського ГРУ, а свою дипломатичну кар'єру розпочав у незалежній Білорусі.

Макей став главою Адміністрації президента, а потім з 2012 року – міністром закордонних справ через посаду особистого помічника Олександра Лукашенка, яку він обійняв у 2000 році після зникнення Віктора Гончара та Юрія Захаранка.

Читайте також:
Країни ЄС отримали пропозицію 14-пакета санкцій проти Росії. Він містить обмеження на імпорт СПГ Країни ЄС отримали пропозицію 14-пакета санкцій проти Росії. Він містить обмеження на імпорт СПГ
Війна проти Росії – це наша війна. Розмова з очільником Війна проти Росії – це наша війна. Розмова з очільником "Союзу гагаузів України" Василем Келіогло
Угорщина не видаватиме Україні військовозобов’язаних біженців, - віцепрем’єр-міністр Шем’єн Угорщина не видаватиме Україні військовозобов’язаних біженців, - віцепрем’єр-міністр Шем’єн
Україна не бачить підстав для визнання Путіна легітимним президентом РФ: Заява МЗС щодо так званої Україна не бачить підстав для визнання Путіна легітимним президентом РФ: Заява МЗС щодо так званої "інавгурації" Путіна