USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45
Втрати орків: 4 9 2 2 9 0 (+1210)
USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45

Європарламент схвалив масштабні реформи міграційної політики ЄС

За словами президентки Європарламенту, схвалений пакет дотримується "балансу між солідарністю та відповідальністю"
Європарламент
Будівля Європарламенту
Джерело: відкриті джерела

Європейський парламент ухвалив пакет заходів, які покликані переглянути систему надання притулку мігрантам і впорядкувати та спростити процедуру їхнього вислання. Про це повідомила президентка Європарламенту Роберта Метсола у соцмережі X.

За її словами, схвалений пакет дотримується "балансу між солідарністю та відповідальністю".

"Історія створена. Ми створили міцну законодавчу базу щодо того, як мати справу з міграцією та наданням притулку в ЄС. Вона створювалася більше десяти років. Але ми дотримали слова", – написала президентка Європарламенту.

Більше про реформу

Як повідомляє "Європейська правда", нові положення про міграцію та притулок у Європейському Союзі схвалили голосами насамперед правоцентристів у Європарламенті, тоді як ліві та ультраправі підтримали лише окремі заходи, а інші розкритикували.

"Пакет заходів, уперше запропонований у 2018 році, покликаний прискорити процеси надання притулку, причому на ухвалення рішень про право на притулок і примусове повернення відводитиметься не більше 12 тижнів. Також передбачається створення єдиної централізованої системи перевірки на зовнішньому кордоні ЄС та бази даних EURODAC, яка дозволить державам-членам перевірити, чи не подавав шукач притулку такої ж заяви в іншій країні", – йдеться у матеріалі.

Ще одне положення, на якому наполягали Греція та Італія, стосується запровадження механізму "солідарності". Країни, які перевантажені великою кількістю прибулих мігрантів, зможуть перенести процес надання притулку в іншу державу, яка є членом ЄС.

А от країни, розташовані далі в глиб європейського континенту, отримають вибір: прийняти певну кількість мігрантів або сплатити кошти до спільного фонду Євросоюзу.

Також нагадаємо, що у жовтні минулого року у Братиславі оголосили надзвичайний стан через мігрантів. Тоді зазначалося, що Словаччина зареєструвала 39 тис. 688 мігрантів з початку року до 1 жовтня.

Читайте також:
У Росії заарештували активи трьох європейських банків на понад 700 млн євро У Росії заарештували активи трьох європейських банків на понад 700 млн євро
Росія готує підривну діяльність у країнах Європи, можливі навіть теракти Росія готує підривну діяльність у країнах Європи, можливі навіть теракти
Рада ЄС схвалила історичну міграційну реформу Рада ЄС схвалила історичну міграційну реформу
Довгострокові гарантії безпеки для України від ЄС: Зобов'язання лишатимуться в силі і будуть переглянуті не пізніше ніж через 10 років Довгострокові гарантії безпеки для України від ЄС: Зобов'язання лишатимуться в силі і будуть переглянуті не пізніше ніж через 10 років