USD
НБУ
39.67
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.52
Готівка
43.00
Втрати орків: 4 6 3 9 3 0 (+950)
USD
НБУ
39.67
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.52
Готівка
43.00

Єврокомісія відмовилася від санкцій проти російського ядерного сектора, – ЗМІ

Угорщина категорично проти заборони російської ядерної енергетики
Росатом
Джерело: відкриті джерела

Європейська комісія не буде накладати обмеження на російський ядерний сектор або його представників у наступному пакеті санкцій. Про це пише Politico, посилаючись на дані трьох євродипломатів.

Співрозмовники видання зазначили, що план Єврокомісії щодо спроби розробити обмеження, що спрямовані на цивільний ядерний сектор Росії, провалилися.

"На жаль, ядерний сектор не включений в цю пропозицію (10-й пакет санкцій, – ред.)", – сказав один з дипломатів країни ЄС, яка виступає за обмежувальні заходи.

Чому ядерний сектор Росії поза санкціями

Річ у тому, що Угорщина, яка є членом Євросоюзу, виступає категорично проти будь-яких санкцій стосовно російського ядерного сектора. Головним аргументом країни є те, що її атомна електростанція, що виробляє 50% електроенергії в країні, належить "Росатому". Відповідно, введення обмежень, на думку угорських чиновників, призведе до критичної ситуації в енергосекторі, оскільки вони зачеплять й цю електростанцію.

Саме тому європейські чиновники планували ввести обмеження стосовно окремих осіб в ядерному секторі Росії. Однак врешті-решт вирішили цього не робити.

Деякі дипломати Євросоюзу висловили розчарування цим кроком. "Це сумно. Коли йдеться про ядерну сферу... ніхто не сказав нам, що це погано або що це буде проблемою. Ось чому ми здивовані", – заявив виданню співрозмовник.

Тим часом Європейська комісія оприлюднила десятий пакет санкцій проти Росії і запропонувала його до схвалення державами – членами ЄС. Про те, які обмеження запропоновані стосовно сусідньої країни, – читайте тут.


Читайте також:
ЄС розглядає запровадження санкцій проти російських проєктів із виробництва СПГ ЄС розглядає запровадження санкцій проти російських проєктів із виробництва СПГ
США готують санкції проти китайських банків за допомогу Росії, – ЗМІ США готують санкції проти китайських банків за допомогу Росії, – ЗМІ
Польща готова розмістити на своїй території американську ядерну зброю, – Дуда Польща готова розмістити на своїй території американську ядерну зброю, – Дуда
ЄС має намір розширити покарання за обхід санкцій проти Росії ЄС має намір розширити покарання за обхід санкцій проти Росії