USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

ЄС фактично схвалив виділення Україні 50 млрд євро, остаточно все вирішиться в січні, – МЗС

Кошти мають виділити для підтримки України в період із 2024-го по 2027 рік
ЄС

ЄС

Джерело: wikipedia

У Міністерстві закордонних справ України заявили, що Європейський Союз досяг принципового рішення про створення Українського фонду (Ukraine Facility) у розмірі 50 млрд євро на 2024–2027 роки. Про це йдеться на сайті відомства.

"Це чіткий сигнал про те, що фінансова підтримка України з боку Євросоюзу продовжиться", – зазначається в повідомленні МЗС.

Водночас там очікують, що всі необхідні юридичні процедури з боку ЄС завершаться в січні 2024 року, що дасть змогу якнайшвидше отримати відповідне фінансування.

"50 млрд євро, виділених Євросоюзом для України, будуть спрямовані, зокрема, на підтримку макроекономічної стабільності, відновлення та модернізацію нашої держави, а також прискорення інтеграції до ЄС", – розповіли у відомстві.

Нагадаємо, сьогодні вночі в Брюсселі завершився саміт лідерів Європейського Союзу, де розглядали середньострокову програму допомоги Україні в 50 млрд євро. ЄС рішення не прийняв через позицію Угорщини.

Утім, за уточненням президента Європейської ради Шарля Мішеля, "мегапакет" не відхилили, а відклали: лідери домовилися про позачерговий саміт, що буде присвячений цьому питанню.

Як відомо, вчора лідери Євросоюзу погодилися почати переговори про членство з Україною.

При цьому раніше прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан пригрозив зірвати саміт лідерів Європейського Союзу, який відбудеться в грудні. На зустрічі обговорюватимуть фінансову допомогу Україні та питання про початок переговорів щодо вступу держави до Євросоюзу.

Читайте також:
Rheinmetall планує почати виробництво систем ППО в Україні Rheinmetall планує почати виробництво систем ППО в Україні
США оголосили про виділення ще двох мільярдів доларів допомоги Україні США оголосили про виділення ще двох мільярдів доларів допомоги Україні
Росія готує підривну діяльність у країнах Європи, можливі навіть теракти Росія готує підривну діяльність у країнах Європи, можливі навіть теракти
Штраф Україні та низка скарг на Ізраїль: Навколо Штраф Україні та низка скарг на Ізраїль: Навколо "Євробачення" розгорілися нові скандали