USD
НБУ
41.20
Готівка
41.50
EUR
НБУ
44.68
Готівка
45.20
Втрати орків: 5 7 2 3 0 0 (+950)
USD
НБУ
41.20
Готівка
41.50
EUR
НБУ
44.68
Готівка
45.20

ЄС планує вперше запровадити санкції проти китайських компаній за допомогу Росії, – ЗМІ

Для ухвалення обмежень Євросоюзу потрібна підтримка всіх держав-членів
Прапор Євросоюзу
Ілюстративне фото
Джерело: відкриті джерела

Європейський Союз запропонував нові торговельні обмеження приблизно для двох десятків компаній, зокрема трьох, що базуються в Китаї, яких звинувачують у підтримці військових зусиль Росії в Україні. Про це пише Bloomberg.

Як зазначають у виданні, проєкт запропонованих санкцій все ще потребує затвердження усіх країн-членів, деякі з них раніше блокували будь-яке включення китайських компаній до чорних списків.

У разі ж ухвалення санкцій, це буде перший випадок, коли Євросоюз запровадив обмеження для компаній у Китаї з моменту вторгнення Росії в Україну. 

"Згідно з проєктом пропозиції, з яким ознайомилося агентство Bloomberg, до списку також потрапили компанії з Гонконгу, Сербії, Індії та Туреччини", – стверджують автори.

Зазначається, що обмеження заборонять компаніям з Європейського Союзу торгувати з фірмами, які внесли до списку.

"Раніше ЄС пропонував внести до списку кілька китайських фірм, але ці пропозиції були відхилені через опір деяких країн-членів і після того як Пекін надав певні гарантії", – пояснюють у Bloomberg.

Також у виданні кажуть, що це питання є критично важливим для Євросоюзу, який вважає Пекін одним з найважливіших торговельних партнерів, зокрема і для Німеччини, для якої Китай є найбільшим постачальником для виробників автомобілів.

Назви трьох компаній не повідомляють, але зазначають, що згідно з документом, компанії, що займаються переважно технологіями та електронікою, звинувачуються у "сприянні військовому і технологічному посиленню Росії або розвитку російського сектора оборони і безпеки".

Раніше ми повідомляли, що Єврокомісія обговорить з країнами ЄС пропозиції щодо нових санкцій проти РФ. Зазначалося, що Євросоюз прагне ухвалити 13-й пакет санкцій до другої річниці повномасштабного вторгнення Росії.

Читайте також:
Кулеба пояснив, чому Китай не прийме ні українську ні російську сторону Кулеба пояснив, чому Китай не прийме ні українську ні російську сторону
Україна націоналізувала 2 млрд грн активів російського олігарха Кононова Україна націоналізувала 2 млрд грн активів російського олігарха Кононова
Агентурна група ФСБ готувала підпали торгових центрів на території ЄС Агентурна група ФСБ готувала підпали торгових центрів на території ЄС
Рада ЄС схвалила виділення першого траншу Україні в понад чотири мільярди євро у межах Ukraine Facility Рада ЄС схвалила виділення першого траншу Україні в понад чотири мільярди євро у межах Ukraine Facility