USD
НБУ
40.76
Готівка
40.90
EUR
НБУ
43.85
Готівка
44.25
Втрати орків: 5 4 7 4 7 0 (+1200)
USD
НБУ
40.76
Готівка
40.90
EUR
НБУ
43.85
Готівка
44.25

ЄС планує вперше запровадити санкції проти китайських компаній за допомогу Росії, – ЗМІ

Для ухвалення обмежень Євросоюзу потрібна підтримка всіх держав-членів
Прапор Євросоюзу
Ілюстративне фото
Джерело: відкриті джерела

Європейський Союз запропонував нові торговельні обмеження приблизно для двох десятків компаній, зокрема трьох, що базуються в Китаї, яких звинувачують у підтримці військових зусиль Росії в Україні. Про це пише Bloomberg.

Як зазначають у виданні, проєкт запропонованих санкцій все ще потребує затвердження усіх країн-членів, деякі з них раніше блокували будь-яке включення китайських компаній до чорних списків.

У разі ж ухвалення санкцій, це буде перший випадок, коли Євросоюз запровадив обмеження для компаній у Китаї з моменту вторгнення Росії в Україну. 

"Згідно з проєктом пропозиції, з яким ознайомилося агентство Bloomberg, до списку також потрапили компанії з Гонконгу, Сербії, Індії та Туреччини", – стверджують автори.

Зазначається, що обмеження заборонять компаніям з Європейського Союзу торгувати з фірмами, які внесли до списку.

"Раніше ЄС пропонував внести до списку кілька китайських фірм, але ці пропозиції були відхилені через опір деяких країн-членів і після того як Пекін надав певні гарантії", – пояснюють у Bloomberg.

Також у виданні кажуть, що це питання є критично важливим для Євросоюзу, який вважає Пекін одним з найважливіших торговельних партнерів, зокрема і для Німеччини, для якої Китай є найбільшим постачальником для виробників автомобілів.

Назви трьох компаній не повідомляють, але зазначають, що згідно з документом, компанії, що займаються переважно технологіями та електронікою, звинувачуються у "сприянні військовому і технологічному посиленню Росії або розвитку російського сектора оборони і безпеки".

Раніше ми повідомляли, що Єврокомісія обговорить з країнами ЄС пропозиції щодо нових санкцій проти РФ. Зазначалося, що Євросоюз прагне ухвалити 13-й пакет санкцій до другої річниці повномасштабного вторгнення Росії.

Читайте також:
Ватні палички й одноразовий посуд під забороною? В уряді напрацьовують законопроєкт проти одноразової пластикової продукції Ватні палички й одноразовий посуд під забороною? В уряді напрацьовують законопроєкт проти одноразової пластикової продукції
Китай з Росією розробляють безпілотник схожий на Shahed Китай з Росією розробляють безпілотник схожий на Shahed
Відсьогодні на імпорт яєць і цукру з України до ЄС діють тарифні квоти Відсьогодні на імпорт яєць і цукру з України до ЄС діють тарифні квоти
Понад 14 тисяч громадян України незаконно утримує Росія, – Лубінець Понад 14 тисяч громадян України незаконно утримує Росія, – Лубінець