USD
НБУ
39.55
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.43
Готівка
43.00
Втрати орків: 4 8 2 2 9 0 (+1260)
USD
НБУ
39.55
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.43
Готівка
43.00

ЄС має значно збільшити потужність промислової оборони, – Урсула фон дер Ляєн

Також політикиня закликала продовжувати підтримувати Україну
Урсула

Урсула фон дер Ляєн

Джерело: відкриті джерела

Президентка Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн на Конгресі PPE у Бухаресті заявила про значне збільшення потужностей промислової оборони Європейського Союзу. Про це пише euronews.

ЄС повинен значно збільшити свій промисловий оборонний потенціал у наступні п'ять років. А для цього необхідно збільшити витрати, переконана фон дер Ляєн.

"Безпека в Європі також означає робити більше для нашої власної оборони. У найближчі п'ять років ми повинні істотно збільшити наш оборонно-промисловий потенціал. І в основі цього має бути простий принцип: Європа має витрачати більше, ефективніше європейські гроші. Це допоможе нам задовольнити нагальну потребу у поповненні та модернізації збройних сил держав-членів", – сказала посадовиця.

Також політикиня закликала продовжувати підтримувати Україну.

Україна стала частиною Європейської оборонно-промислової стратегії

Україна стала частиною Європейської оборонно-промислової стратегії (EDIS). 

"Мета стратегії – зміцнити Європейську оборонно-технологічну промислову базу, щоб оборонна промисловість Євросоюзу була здатна задовольняти потреби держав-членів вчасно і в достатній кількості. На реалізацію компанії вже передбачили 1,5 мільярда євро з бюджету ЄС протягом 2025–2027 років з можливістю розширення фінансування", – йдеться в повідомленні Кабміну.

Зазначається, що під час розробки документа проводили консультації з профільними відомствами України щодо нашого досвіду оборони й захисту від збройної агресії Росії, а також нашого бачення розвитку європейського та українського ОПК.

Міністерство з питань стратегічних галузей промисловості надало свої пропозиції, які частково врахувала Єврокомісія.

Нагадаємо, 5 березня Європейська комісія представила першу в історії існування Європейського Союзу оборонно-промислову стратегію, що передбачає інтеграцію українського військово-промислового комплексу. 

Читайте також:
Президентка Європарламенту прогнозує, що переговори про членство України в ЄС почнуться у червні Президентка Європарламенту прогнозує, що переговори про членство України в ЄС почнуться у червні
Посли Євросоюзу погодили відправку заморожених російських активів Україні Посли Євросоюзу погодили відправку заморожених російських активів Україні
Єврорада ухвалила перший в історії ЄС закон про боротьбу з насильством щодо жінок Єврорада ухвалила перший в історії ЄС закон про боротьбу з насильством щодо жінок
ЄС планує запровадити санкції проти 11 російських кораблів, – ЗМІ ЄС планує запровадити санкції проти 11 російських кораблів, – ЗМІ