USD
НБУ
39.43
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.75
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 9 5 0 7 0 (+1380)
USD
НБУ
39.43
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.75
Готівка
43.50

Уперше в історії: В ЄС представили оборонну стратегію з інтеграцією українського ВПК

Україна зможе отримати вигоду від цієї стратегії для збільшення потужностей виробництва
ЄС

ЄС

Джерело: wikipedia

Європейська комісія представила першу в історії існування Європейського Союзу оборонно-промислову стратегію, що передбачає інтеграцію українського військово-промислового комплексу. Про це на презентації стратегії повідомив європейський комісар з питань внутрішнього ринку Тьєррі Бретон, передає "Інтерфакс-Україна".

"Україна зможе отримати вигоду від цієї стратегії для своєї оборонної промисловості, звісно, для збільшення потужностей виробництва, а й у спільних придбаннях, і, що вкрай важливо, водночас ми крок за кроком готуємо інтеграцію оборонної промисловості України в рамках нашої власної, Європейського Союзу оборонної промисловості", – зазначив він.

Виконавчий віцепрезидент Європейської комісії Маргрете Вестагер заявила, що участь України в цій стратегії є "сигналом про майбутнє країни як члена ЄС".

"Обороноздатність України є частиною тієї екосистеми, яку ми хочемо зміцнити", – сказала вона.

Для цього Євросоюз відкриє в Києві Офіс оборонних інновацій, який буде "своєрідним офісом двостороннього співробітництва, щоб інновації в Україні були доступні і для ЄС".

Своєю чергою представник Європейського Союзу з питань зовнішньої політики і політики безпеки Жозеп Боррель заявив, що ЄС має збільшити свої власні виробничі можливості для підтримки України.

"Україна сьогодні потребує 200 тис. 155 боєприпасів на місяць. Це становить 2,5 мільйона на рік. Якщо ми хочемо підтримати Україну, ми повинні бути в змозі це зробити", – додав він.

Нагадаємо, Рада Європейського Союзу схвалила початок програми Ukraine Facility, в рамках якої Україні пообіцяли надати 50 млрд євро до 2027 року.

Читайте також:
Жінки-медики тепер не можуть працевлаштуватися як невійськовозобов’язані Жінки-медики тепер не можуть працевлаштуватися як невійськовозобов’язані
Наступ окупантів на Сумщину не слід виключати, - Демченко Наступ окупантів на Сумщину не слід виключати, - Демченко
В ЄС прагнуть розпочати переговори про вступ України до союзу у червні, - ЗМІ В ЄС прагнуть розпочати переговори про вступ України до союзу у червні, - ЗМІ
Кожне рішення Заходу про допомогу ухвалюється із запізненням на рік, – Зеленський Кожне рішення Заходу про допомогу ухвалюється із запізненням на рік, – Зеленський