USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35

ЄБРР очікує, що інвестиції в Україну залишаться на рівні близько 1,5 млрд євро на рік, – Рено-Бассо

Сума ще не зафіксована остаточно і може зрости
Оділь Рено-Бассо
Оділь Рено-Бассо
Джерело: відкриті джерела

Європейський банк реконструкції та розвитку планує продовжувати інвестувати близько 1,5 мільярда євро на рік в Україну в найближчі два роки. Про це сказала президентка ЄБРР Оділь Рено-Бассо, повідомляє Reuters.

За її словами, сума остаточно ще не встановлена і може зрости. Однак досі існує нагальна потреба в підтримці України, особливо енергетичного сектора та інфраструктури країни після повномасштабного вторгнення Росії.

"Це залежить від сценаріїв, але я б очікувала принаймні такого ж, в середньому на рівні 1,5 мільярда євро на рік, у контексті війни. Але якби реконструкція справді почала прискорюватися, то, ймовірно, збільшилася б", – уточнила Рено-Бассо.

Зазначається, що у 2022–2023 роках банк виділив 3 мільярди євро на підтримку інфраструктури України та надання кредитних ліній під час конфлікту, з яких 1,7 млрд євро було освоєно минулого року.

Рено-Бассо наголосила на актуальності підтримки енергетичної безпеки України та її інфраструктури.

"Якщо не буде опалення, не буде електрики, зима буде дуже важкою. Тому ми в основному на цьому зосереджувалися", – додала вона.

Також, за її словами, Європейський банк реконструкції та розвитку має поновлювану кредитну лінію з державною енергетичною компанією "Нафтогаз", щоб допомогти йому закупити достатньо газу, як і минулої зими, і що установа має намір збільшити цю кредитну лінію.

Раніше ми писали, що "Нафтогаз" залучить грант від ЄБРР на 189 млн євро для закупівлі газу. На ці кошти компанія зможе імпортувати додаткові об’єми газу.

Читайте також:
Мільярдер з Чехії хоче допомогти Україні: Інвестувати сотні мільйонів євро у виробництво боєприпасів Мільярдер з Чехії хоче допомогти Україні: Інвестувати сотні мільйонів євро у виробництво боєприпасів
Франція страхуватиме воєнні ризики своїх компаній, які зацікавлені у відбудові України Франція страхуватиме воєнні ризики своїх компаній, які зацікавлені у відбудові України
ЄБРР надає кредит Дніпру на 25 млн доларів для розв'язання проблем, пов’язаних з напливом переселенців ЄБРР надає кредит Дніпру на 25 млн доларів для розв'язання проблем, пов’язаних з напливом переселенців
В Україні з'являться платні дороги у п'яти областях. Вартість проекту – 6,5 млрд доларів В Україні з'являться платні дороги у п'яти областях. Вартість проекту – 6,5 млрд доларів