USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35
Втрати орків: 4 8 6 9 4 0 (+1510)
USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35

Франція страхуватиме воєнні ризики своїх компаній, які зацікавлені у відбудові України

Страхування покриває до 95% втрат активів інвестора або дебіторської заборгованості
Франція

Ілюстративне фото

Джерело: відкриті джерела

Французька державна страхова компанія Bpifrance Assurance Export страхуватиме французькі компанії, які готові інвестувати в Україну і брати активну участь у реконструкції країни, не чекаючи на завершення війни. Про це повідомили в Міністерстві економіки України.

Зазначається, що Франція вже представила двосторонній механізм страхування інвестицій в Україні.

Ідеться про те, що будь-яка компанія, яка працює за французьким законодавством і здійснює довгострокові інвестиції за кордоном в нову або існуючу компанію, або будь-яка кредитна установа, яка надає банківський кредит іноземному підрозділу, має право на це інвестиційне страхування.

"Воно захищає інвесторів або кредитні установи, які виділяють інвестиційні позики, від ризиків пошкодження майна або невиплат, не передачі, експропріації чи політичного насильства. Страхування покриває до 95% втрат активів інвестора або дебіторської заборгованості", – пояснили в Мінекономіки.

Також зазначається, що Франція продовжує перемовини з партнерами щодо підтримки економіки України та мобілізації інноваційних фінансових інструментів для відновлення України.

"Ми вели чимало дискусій і перемовин щодо страхування Францією своїх компаній від воєнних ризиків і врешті маємо результат цієї кропіткої роботи. Французьке експортно-кредитне агентство почало надавати гарантії для компаній, які зацікавлені у відбудові України", – зазначила перша віцепрем’єр-міністерка – міністерка економіки України Юлія Свириденко.

Також, за її словами, відчувається пожвавлення зацікавленості з боку французького комерційного сектора у роботі в Україні, тому це рішення – сигнал для французьких компаній про те, що вони можуть активніше виходити на український ринок.

Раніше ми повідомляли, що в Україні страхуватимуть інвестиції вітчизняних й іноземних компаній від воєнних ризиків.

Зазначалося, що Верховна Рада ухвалила за основу законопроєкт №9015, що дозволяє Експортно-кредитному агентству (ЕКА) страхувати від воєнних ризиків інвестиції українських та іноземних компаній в Україні. Відповідне рішення підтримав 241 народний депутат.

Так, цей законопроєкт розширює можливості ЕКА і дозволяє здійснювати страхування й перестрахування прямих інвестицій – це страхування інвестицій в Україні від ризиків, що можуть бути спричинені збройною агресією, бойовими діями та/або тероризмом.

Читайте також:
Дезінформація та дискредитація ЗСУ: Синєгубов роз’яснив фото з розкиданими Дезінформація та дискредитація ЗСУ: Синєгубов роз’яснив фото з розкиданими "зубами дракона" на Харківщині
Окупанти пошкодили понад чотири тисячі станцій мобільного зв'язку та 25% мереж фіксованого, – Федоров Окупанти пошкодили понад чотири тисячі станцій мобільного зв'язку та 25% мереж фіксованого, – Федоров
США оголосили про виділення ще двох мільярдів доларів допомоги Україні США оголосили про виділення ще двох мільярдів доларів допомоги Україні
ЗСУ вночі могли вразити російський МіГ-31 на аеродромі Бельбек у Криму ЗСУ вночі могли вразити російський МіГ-31 на аеродромі Бельбек у Криму