USD
НБУ
39.64
Готівка
39.90
EUR
НБУ
42.30
Готівка
42.95
Втрати орків: 4 7 0 8 7 0 (+1030)
USD
НБУ
39.64
Готівка
39.90
EUR
НБУ
42.30
Готівка
42.95

"Нафтогаз" залучить грант від ЄБРР на 189 млн євро для закупівлі газу

На ці кошти компанія зможе імпортувати додаткові об’єми газу
Нафтогаз

Ілюстративне фото

Джерело: відкриті джерела

Кабінет міністрів дозволив НАК "Нафтогаз України" залучити грант від Європейського банку реконструкції та розвитку майже на 189 млн євро. Про це повідомляється на сайті Кабміну.

"Уряд ухвалив розпорядження, яким дозволив державній компанії НАК "Нафтогаз України" залучити грант від ЄБРР на суму майже 189 млн євро. На ці кошти компанія зможе імпортувати додаткові об’єми газу", – йдеться в повідомленні.

Разом з тим прем'єр-міністр Шмигаль запевнив, що в України достатньо ресурсів для продовження і завершення опалювального сезону в нормальному режимі. У газосховищах зберігається близько 11 млрд кубів газу, а на складах – майже 1,2 млн тонн вугілля, зазначив він.

Раніше повідомлялося, що "Нафтогаз" планує у 2023-му збільшити видобуток газу на 8% – до 13,5 млрд кубометрів. Приватні видобувники в наступному році мають добути понад 5 млрд кубометрів. І якщо загальний видобуток складе понад 18,5 млрд кубометрів, Україна зможе обійтися без імпорту, або з мінімальними обсягами.

Нагадаємо, "Нафтогаз" став першою українською державною компанією, яка оголосила дефолт після вторгнення Росії в країну в лютому 2022 року. Пізніше компанія повідомила, що кінцевий термін виплат власникам єврооблігацій "Нафтогазу" закінчився 26 липня, а виплата не відбулася.

Читайте також:
Ціна газу для домогосподарств залишиться незмінною ще на рік, – Ціна газу для домогосподарств залишиться незмінною ще на рік, – "Нафтогаз"
Росія атакувала українські сховища: Ціни на газ в ЄС одразу підскочили Росія атакувала українські сховища: Ціни на газ в ЄС одразу підскочили
Подаємо позови до судів у США, Великій Британії та інших країнах, щоб ідентифікувати російські активи, – глава правління НАК Подаємо позови до судів у США, Великій Британії та інших країнах, щоб ідентифікувати російські активи, – глава правління НАК "Нафтогаз України"
Опалювальний сезон в Україні завершать наприкінці березня Опалювальний сезон в Україні завершать наприкінці березня