USD
НБУ
41.20
Готівка
41.45
EUR
НБУ
44.96
Готівка
45.60
Втрати росіян: 6 7 2 8 5 0 (+1450)
USD
НБУ
41.20
Готівка
41.45
EUR
НБУ
44.96
Готівка
45.60

Рютте: Новий штаб НАТО для допомоги Україні матиме значення для ЗСУ на полі бою

Генсек вперше відвідав штаб-квартиру командування Північноатлантичного альянсу у Німеччині
Марк Рютте
Новий генсек НАТО Марк Рютте
Джерело: Reuters

Новий штаб НАТО у Німеччині займатиметься координацією військової допомоги для ЗСУ. Він матиме значення для українських воїнів на полі бою. Про це заявив генеральний секретар Північноатлантичного альянсу Марк Рютте.

15 жовтня генсек вперше відвідав штаб-квартиру командування НАТО зі сприяння безпеці та навчанню України (NSATU), що знаходиться у Вісбадені (Німеччина). Там у нього пройшла зустріч з міністром оборони Борисом Пісторіусом. Рютте у спілкуванні з військовослужбовцями, які працюють у штаб-квартирі, зазначив, наскільки важлива їхня робота, яка готує ґрунт для 700 осіб, що будуть розміщені у Вісбадені та на логістичних вузлах на східному фланзі блоку.

"Він сказав, що нове командування матиме реальне значення для України на полі бою та "для нашої власної безпеки", – наводить пресслужба НАТО слова Рютте.

Планується, що NSATU координуватиме надання Україні обладнання від союзників Північноатлантичного альянсу, а також підготовку українських захисників. Зокрема здійснюватиметься координація постачання артилерії, боєприпасів та засобів ППО.

Нагадаємо, спецназ Сполучених Штатів Америки відтепер матиме постійну військову базу на території Польщі, на якій дислокуватиметься 150–200 військовослужбовців. Військова база під назвою Miron Camp розташовуватиметься поблизу аеропорту Баліце неподалік Кракова.

Теги: НАТО
Читайте також:
НАТО розпочинає щорічні ядерні навчання Steadfast Noon НАТО розпочинає щорічні ядерні навчання Steadfast Noon
Винищувачі F-35A та бомбардувальники B-52: Стартують щорічні ядерні навчання НАТО Винищувачі F-35A та бомбардувальники B-52: Стартують щорічні ядерні навчання НАТО
Україна стала більш гнучкою у питанні завершення війни: Зеленський може пом'якшити позицію Україна стала більш гнучкою у питанні завершення війни: Зеленський може пом'якшити позицію
У Литві стартували міжнародні військові навчання за участю країн НАТО У Литві стартували міжнародні військові навчання за участю країн НАТО