USD
НБУ
41.21
Готівка
41.45
EUR
НБУ
44.92
Готівка
45.50
Втрати росіян: 6 7 2 8 5 0 (+1450)
USD
НБУ
41.21
Готівка
41.45
EUR
НБУ
44.92
Готівка
45.50

Міноборони сертифікувало першу приватну школу операторів БпЛА

Заклад не лише навчатиме військових і цивільних управлінню дронами, але й надаватиме випускникам відповідну військово-облікову спеціальність
дрони ЗСУ
Фото ілюстративне
Джерело: Володимир Зеленський

Міністерство оборони України вперше видало офіційний дозвіл для приватної школи операторів БпЛА. Його за спрощеною процедурою отримала київська Global Drone Аcademy.

У Міністерстві розповіли, відтепер заклад не лише навчатиме військових і цивільних управлінню дронами, але й надаватиме випускникам відповідну військово-облікову спеціальність. Це дозволить їм служити у війську за конкретним напрямком.

"Процес відбувся в рамках експериментального проєкту з сертифікації приватних шкіл БпЛА, який два тижні тому затвердив Кабінет міністрів України", - йдеться у повідомленні.

Відомство додає, ця ініціатива спрямована на збільшення кількості фахівців, які проходять підготовку в Україні, та покращення якості навчання у приватних школах. Адже сертифіковані компанії мають відповідати чітким критеріям.

Global Drone Аcademy працює ще з 2022 р. За цей час школа випустила понад 3 700 операторів БпЛА. Серед її випускників - військові ССО, ГУР, СБУ та ЗСУ.

Україна розробила й запустила в серійне виробництво власні далекобійні ударні дрони. Уже зараз вони вражають стратегічні об'єкти ворога на відстані понад тисячу кілометрів.

Влітку цьогоріч командувач Сил безпілотних системи Вадим Сухаревський заявив, що Збройні Сили України можуть переважати у кількості дронів російську армію.

25 червня президент Володимир Зеленський підписав указ, яким затвердив рішення Ради нацбезпеки та оборони (РНБО) про створення Сил безпілотних систем в Україні.

Читайте також:
Україна закликає Міжнародну морську організацію прибути в Одесу через російські обстріли портів Україна закликає Міжнародну морську організацію прибути в Одесу через російські обстріли портів
ЗСУ вдарили по полігону росіян на Запоріжжі, коли ті проводили тренування ЗСУ вдарили по полігону росіян на Запоріжжі, коли ті проводили тренування
Майже 20% українців вірять, що перемога у війні настане до кінця 2024 року Майже 20% українців вірять, що перемога у війні настане до кінця 2024 року
ЗСУ невдовзі отримають на озброєння новий вітчизняний дрон ЗСУ невдовзі отримають на озброєння новий вітчизняний дрон "Чаклун"