USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35

Як батькам боротися з підлітковою депресією: Роз’яснення психіатра

Коли діти в депресії, вони категорично не хочуть спілкуватися з батьками
Лікар вищої категорії, психіатр, сексолог, нарколог Олександр Іванов
Лікар вищої категорії, психіатр, сексолог, нарколог Олександр Іванов
Джерело: скріншот

Депресією хворіють всі підлітки. Дуже мало з них звертаються до батьків, бо вважають, що самі справляться з цим. Про це заявив лікар вищої категорії, психіатр, сексолог, нарколог Олександр Іванов в ефірі UWN.

"Хто раніше, хто пізніше, дівчата, хлопці, у них є такий період ставлення організму, ставлення гормонів, коли це викликає депресію само собою. Дуже-дуже мало діточок з цим звертаються до батьків, бо не вважають за необхідне, бо вважають, що самі справляться з цим, що все буде гаразд, але, на жаль, це не так. Шукати якісь ознаки депресії у дитини, якщо у вас не було нормального спілкування взагалі з дитинства, я вважаю, це дуже легковажно", – зазначив він.

Перше, чим потрібно займатися, – це спілкуванням з дитиною. За словами експерта, це потрібно робити з народження, а не потім, коли вона вже піде і почне розмовляти.

"Дитина розуміє своїх батьків ще до народження, а після народження вона навіть по запаху своєї мами, тата, по їх жестах, вигуках, тембру голосу вона дуже добре відчуває, знаходиться в безпеці чи ні. Тому, якщо ви зможете спілкуватися навіть з маленькою дитиною, довіряти їй свої думки, слухати її навіть, коли вона тільки-тільки навчається розмовляти – це запорука того, що вона буде з вами відверта і коли буде обов’язкова підліткова депресія", – додав він.

Іванов розповів, що коли діти в депресії, вони категорично не хочуть спілкуватися з батьками.

"Відстань, я сама розберуся". Це, на жаль, вже була допущена помилка і зразу брати дитину вести до фахівця, це так само легковажно. Потрібно поволі розговорити, знайти якісь теми для спілкування, якесь аніме, якийсь мистецький досвід, живопис, музика, потрібно щось зробити так, щоб вона змогла промовити що саме її турбує", – каже експерт.

Лікар наголосив, що потрібно розуміти, що кожна дитина егоцентрист. Тобто вона розуміє себе в центрі всесвіту і щось навкруги, коли щось трапляється травмуюче, то дитина звинувачує тільки себе. А задача для обох батьків – виказати максимальну кількість любові до дитини.

Читайте також:
На т.о. Луганщині окупанти погрожують матерям відбирати немовлят: Це порушує Конвенцію щодо злочинів геноциду На т.о. Луганщині окупанти погрожують матерям відбирати немовлят: Це порушує Конвенцію щодо злочинів геноциду
Хотіла відкрити бізнес: У Дніпрі 19-річна жінка намагалася продати свого сина за мільйон гривень Хотіла відкрити бізнес: У Дніпрі 19-річна жінка намагалася продати свого сина за мільйон гривень
Україна розслідує майже чотири тисячі злочинів, вчинених військовими РФ проти дітей, – Лубінець Україна розслідує майже чотири тисячі злочинів, вчинених військовими РФ проти дітей, – Лубінець
У Німеччині знайшли понад 160 українських дітей, яких депортували до РФ У Німеччині знайшли понад 160 українських дітей, яких депортували до РФ