USD
НБУ
40.55
Готівка
40.95
EUR
НБУ
43.78
Готівка
44.25
Втрати орків: 5 5 0 9 9 0 (+1150)
USD
НБУ
40.55
Готівка
40.95
EUR
НБУ
43.78
Готівка
44.25

Я не пам'ятаю взагалі іншої справи щодо економічного злочину, коли б особі не давали заставу, – адвокат про справу Кропачова

Вся справа виглядає безвідповідально, вважає адвокат
Кропачов_6

Віталій Кропачов

Джерело: UWN

Справа бізнесмена Віталія Кропачова виглядає безвідповідально, вважає його адвокат. Причина – хоча б те, що на практиці справ щодо економічного злочину, де б підозрюваним не давали застави, практично немає. І навіть в найрезонансніших справах особи можуть вийти з-під варти за заставою. Такі думки в ефірі ТАК TV озвучив адвокат бізнесмена Олександр Салазський.

"Я ось сидів, згадував. Я не пам'ятаю взагалі іншої справи, коли б особі не давали заставу. Я, наприклад, не зміг пригадати таку справу. Візьміть найрезонансніші справи, які були останнім часом у Вищому антикорупційному суді, в інших судах. Я не пам'ятаю такого випадку, щоб особа отримала запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без застави. Чому так відбувається? Дійсно, це питання риторичне. Мабуть, безвідповідальність суддів. Тому що суддя, приймаючи таке рішення, вважає, що жодної відповідальності він за це рішення, мабуть, не понесе. Слідчий, який підписує таке клопотання, також, мабуть, вважає так. Мабуть, уся справа у безвідповідальності", – говорить адвокат.

Сам Кропачов називає справу проти себе абсурдною. Бо ж насправді підприємство всі податки сплачує і з 2018 року займає четверту сходинку серед підприємств Донецької області по сплаті податків. 

"Я ще раз кажу: на сьогодні немає ніяких груп, вигадок, недоплат. З 2018 року підприємство "Краснолиманське" – четверте в Донецькій області з оплати податків. Перед нами підприємства, що входять у великі холдинги, з якими ми теж працюємо. Але ми були четверті. Цього року ми навіть у війну виплатили ще більше податків. Нам розповідають, що ми не виплатили 75 мільйонів гривень. Це абсурд. Ось це театр абсурду, який зараз призвів до того, що підприємства на межі зупинки: не можуть купити ліс, не можуть нічого, просто треба зупинити. Навіщо? Незрозуміло", – говорить Кропачов.

До того ж нині під час повномасштабної війни відбувається знищення бізнесу та тиск на засоби масової інформації, вважає бізнесмен Кропачов. Причиною так вважати є те, що нині на весь бізнес Кропачова, включаючи бізнес в медіа (який не має ніякого стосунку до кримінальної справи), – накладено арешт.

Справа Кропачова

Зауважимо, що ДБР звинувачує бізнесмена у нібито завданні державі шкоди на 2 млрд гривень. 

Сам Кропачов відкидає всі звинувачення та заявляє, що жодних правових підстав для кримінальної справи немає. Адвокати бізнесмена стверджують, що його затримання відбулося із порушеннями. До того ж, за словами одного з адвокатів, Олександра Салазського, Віталію Кропачову було обрано запобіжний захід без можливості внесення застави за обвинуваченням в економічному злочині, "що само по собі є нонсенсом". 

Інший адвокат, Юрій Сухов, вважає, що справа проти Віталія Кропачова не має нічого спільного із законом. Він підтримав свого колегу, зазначивши, що рішення, згідно з яким особу, яка, ймовірно, вчинила економічний злочин, утримувати під вартою – виглядає абсурдним.

Адвокати переконані, що у справі ТОВ "Краснолиманське" першочерговою метою було затримати весь менеджмент групи компанії, аби заблокувати її діяльність.

5 червня відбувся розгляд апеляційної заяви адвокатів бізнесмена щодо зміни запобіжного заходу Кропачову. Київський апеляційний суд апеляцію не задовольнив. Адвокат бізнесмена Олександр Салазський в коментарі ТАК TV пояснив, що тепер Віталій Кропачов перебуватиме під вартою щонайменше до середини липня.

Читайте також:
Справа ТОВ Справа ТОВ "Краснолиманське": Слідчий суддя продовжив строки досудового розслідування до 9 місяців
Суто політичний тиск і рейдерське захоплення: Кропачов прокоментував затягування розслідування справи зі сторони обвинувачення Суто політичний тиск і рейдерське захоплення: Кропачов прокоментував затягування розслідування справи зі сторони обвинувачення
У Чехії судять добровольця, який воював за Україну: Звинувачують у мародерстві У Чехії судять добровольця, який воював за Україну: Звинувачують у мародерстві
Фактично 2,5 тисячі працівників та їх сім'ї, які проживають на лінії вогню, Фактично 2,5 тисячі працівників та їх сім'ї, які проживають на лінії вогню, "поставлені на межу виживання і злиднів", – директор ТОВ "Краснолиманське" про блокування рахунків