USD
НБУ
39.67
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.52
Готівка
43.00
Втрати орків: 4 6 6 1 5 0 (+1096)
USD
НБУ
39.67
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.52
Готівка
43.00

Вже близько 30 країн закликали МОК відсторонити росіян і білорусів від Олімпіади

Підпис французів завдасть Міжнародному олімпійському комітету найбільшого головного болю, оскільки Париж прийматиме ці Ігри
Олімпіада у Парижі

Ілюстративне фото

Джерело: відкриті джерела

Уряди майже 30 країн, включаючи господарку Олімпіади-2024 Францію, закликали Міжнародний олімпійський комітет усунути росіян і білорусів від участі в іграх у Парижі через проблеми з чіткістю "нейтралітету" спортсменів. Про це йдеться у листі близько 30 країн на адресу МОК, повідомляє Associated Press.

Міжнародний олімпійський комітет раніше заявив, що вивчить можливість того, аби російські та білоруські спортсмени могли виступати у Парижі під нейтральним прапором. Це викликало обурення у Києві, а тепер отримало конкретну відповідь з боку союзників України, наголошує видання.

У листі близько 30 країн відзначили зв'язки між спортом і військовими в Росії та Білорусі.

"Доки ці фундаментальні питання та суттєва відсутність ясності і конкретних деталей щодо дієвості моделі "нейтральності" не буде вирішено, ми не згодні з тим, щоб російські та білоруські спортсмени мають бути допущені до змагань", – сказано у листі.

Новини за темою: Вже шість країн заявили про бойкотування ЧС з боксу, серед причин – дозвіл росіянам і білорусам виступати під своїми прапорами

Крім того, "у Росії та Білорусі спорт і політика тісно переплетені", заявили країни.

Вони зазначили, що на тлі жорстокості президента Росії Володимира Путіна в Україні "немає жодних практичних причин відходити від режиму виключення російських і білоруських спортсменів, встановленого МОК у своїй заяві від 28 лютого 2022 року".

Лист підписали представники урядів Німеччини, Британії та США, а також Франції. Підпис французів завдасть Міжнародному олімпійському комітету найбільшого головного болю, оскільки Париж прийматиме Олімпійські ігри.

До числа тих, хто підписав лист, входять Австрія, Бельгія, Хорватія, Кіпр, Чеська Республіка, Данія, Естонія, Фінляндія, Греція, Ісландія, Ірландія, Південна Корея, Латвія, Ліхтенштейн, Литва, Люксембург, Нідерланди, Нова Зеландія, Норвегія, Румунія, Словаччина, Словенія та Швеція.

Раніше

Ми детально розповідали про скандал, який спричинила ідея повернути представників РФ та Білорусі до великого спорту. Читайте усі деталі тут.

Додамо, що сама Україна вже розпочала консультації щодо можливого бойкоту Олімпіади-2024, якщо до неї допустять росіян та білорусів. 

Олімпійські ігри-2024 відбудуться у Парижі з 26 липня по 11 серпня. Талісманами літніх Ігор стали фригійські ковпаки, яких назвали Фрігі.

Читайте також:
Макрон запропонує тимчасово зупинити війни у світі під час Олімпіади-2024 Макрон запропонує тимчасово зупинити війни у світі під час Олімпіади-2024
Жіноча збірна України з фехтування на шпагах кваліфікувалася на Олімпіаду Жіноча збірна України з фехтування на шпагах кваліфікувалася на Олімпіаду
Спортивні гімнасти з РФ втратили шанси виступити на Олімпіаді-2024 Спортивні гімнасти з РФ втратили шанси виступити на Олімпіаді-2024
Міжнародна федерація тенісу допустила російських і білоруських спортсменів до участі в Олімпіаді в Парижі у нейтральному статусі, – заява Міжнародна федерація тенісу допустила російських і білоруських спортсменів до участі в Олімпіаді в Парижі у нейтральному статусі, – заява