USD
НБУ
39.67
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.52
Готівка
43.00
Втрати орків: 4 6 6 1 5 0 (+1096)
USD
НБУ
39.67
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.52
Готівка
43.00

Жіноча збірна України з фехтування на шпагах кваліфікувалася на Олімпіаду

Україна отримала ліцензію на ОІ за континентальною квотою та вперше з 2016-го і втретє в історії виступить на Олімпіаді в командній шпазі
шпажистки Україна
Жіноча збірна України
Джерело: відкриті джерела

Жіноча збірна України з фехтування на шпагах здобула олімпійську ліцензію після етапу Кубка світу в китайському Нанкіні, повідомляє пресслужба Національної федерації фехтування України (НФФ).

Жіноча збірна претендувала на квоту для найкращої європейської збірної в командному рейтингу поза топ-4. Чи отримає її, залежало також від виступу Естонії та США.

"У складі збірної України виступили Влада Харькова, Олена Кривицька, Інна Бровко та Джоан-Фейбі Бежура. Естонки на КС в Нанкіні програли у другому раунді Угорщині, а представниці США сенсаційно поступилися Італії (33:42) в 1/4 фіналу. Водночас Україна на КС в Нанкіні дійшла до півфіналу, впоравшись зі Швейцарією (45:44) та Польщею (44:39)", – йдеться в повідомленні.

Далі в боротьбі за фінал українки поступилися китаянкам з рахунком 33:45. У зустрічі за третє місце наша збірна програла Угорщині (38:45).

Проте такий результат дав змогу Україні отримати ліцензію на Олімпіаду за континентальною квотою. Також на ігри за таким принципом потрапили США, Китай і Єгипет.

Кваліфікація на Олімпіаду-2024

Для України це вже друга та остання командна путівка, додали у НФФ. Раніше на Олімпіаду до Парижа також кваліфікувалася українська збірна шаблісток.

Поборотися за додаткові індивідуальні квоти українські фехтувальниці та фехтувальники матимуть змогу на континентальному відборі, який прийматиме люксембурзька комуна Дифферданж 26–28 квітня.

Нагадаємо, літні Олімпійські ігри-2024 розпочнуться у Парижі 26 липня, а завершаться 11 серпня. Україна здобула 17 ліцензій на Олімпіаду 2024 року.

На Олімпіаді-2024 серед інших вперше будуть представлені брейкінг та велоспорт BMX. Натомість скейтбординг та скелелазіння дебютували у статусі олімпійських дисциплін у Токіо-2020, відтак, усі вони є "новими" для Олімпіади.

Читайте також:
Ситуація на фронті загострилась, – Сирський Ситуація на фронті загострилась, – Сирський
Повернення чоловіків з-за кордону: Польща чекає ініціативи від України Повернення чоловіків з-за кордону: Польща чекає ініціативи від України
В Україні заблокували понад 2500 сайтів з азартними іграми В Україні заблокували понад 2500 сайтів з азартними іграми
Росіяни можуть отримати тактичні переваги, поки Україна чекає допомогу від США, - ISW Росіяни можуть отримати тактичні переваги, поки Україна чекає допомогу від США, - ISW