USD
НБУ
41.21
Готівка
41.45
EUR
НБУ
45.96
Готівка
46.40
Втрати росіян: 6 5 0 6 4 0 (+1470)
USD
НБУ
41.21
Готівка
41.45
EUR
НБУ
45.96
Готівка
46.40

Використовує ШІ: Росія намагається вплинути на вибори в США

Контент спрямований на підвищення шансів Трампа та зменшення популярності Гарріс
Штучний інтелект

Ілюстративне фото

Джерело: відкриті джерела

РФ створює контент за допомогою штучного інтелекту (ШІ), щоб вплинути на президентські вибори в Сполучених Штатах Америки. Про це повідомляє Reuters, посилаючись на представника Офісу директора національної розвідки.

Джерело зауважило, що такі дії є частиною російської стратегії з підтримки кандидата від Республіканської партії Дональда Трампа та дискредитації віцепрезидентки Камали Гарріс.

"Росія використовує ШІ, щоб створювати контент, який спрямований на підвищення шансів Трампа та зменшення популярності Гарріс і Демократичної партії. Це включає поширення конспірологічних наративів", – прокоментував розвідник.

При цьому додав, що Кремль є "досвідченим гравцем, який має розуміння американської виборчої системи та вміє визначати відповідні цілі для впливу".

До того ж він навів один з прикладів впливу росіян на вибори. Мовляв, "впливові особи" зрежисували відео, в якому жінка стверджує, що стала жертвою автомобільної аварії, в якій Гарріс втекла з місця злочину.

Крім того, для впливу на глобальні погляди штучний інтелект використовують Китай і Іран. Втім, наразі ці країни не використовували його для втручання у вибори США.

Новини за темою: Іранські хакери надсилали команді Джо Байдена украдені передвиборчі матеріали Дональда Трампа

Як відомо, президентські вибори в Сполучених Штатах Америки заплановані на осінь 2024 року – мають відбутися 5 листопада.

Також дії російської влади щодо втручання в президентські вибори в США дедалі більше зміщуються до кампанії чинного віцепрезидента країни Камали Гарріс. Такі висновки зробили в компанії Microsoft.

У звіті йдеться, що протягом останніх тижнів дві "кремлівські" групи розповсюджували підроблені відеоролики, що дискредитують Гарріс та її кампанію. Наприклад, на одному з відео прихильники Гарріс нападають на прихильників експрезидента Дональда Трампа.

Читайте також:
Гарріс випереджає Трампа у ключових штатах Гарріс випереджає Трампа у ключових штатах
Голові Центробанку РФ Набіулліній СБУ оголосила підозру Голові Центробанку РФ Набіулліній СБУ оголосила підозру
Захист України від кібератак з боку Росії посилять Канада і Франція Захист України від кібератак з боку Росії посилять Канада і Франція
РФ має в Китаї секретний проєкт розробки БпЛА для війни в Україні, – ЗМІ РФ має в Китаї секретний проєкт розробки БпЛА для війни в Україні, – ЗМІ