USD
НБУ
41.45
Готівка
41.70
EUR
НБУ
46.11
Готівка
46.70
Втрати росіян: 6 3 8 1 4 0 (+1130)
USD
НБУ
41.45
Готівка
41.70
EUR
НБУ
46.11
Готівка
46.70

РФ поширювала фейкові відео, які дискредитують президентську кампанію Камали Гарріс

Хакери публікували фальшиві ролики в соцмережах X та Telegram
Камала Гарріс
Камала Гарріс
Джерело: AP photo

Дії російської влади щодо втручання в президентські вибори в Сполучених Штатах Америки дедалі більше зміщуються до кампанії чинного віцепрезидента країни Камали Гарріс. Такі висновки зробили в компанії Microsoft, пише Politico.

У звіті йдеться, що протягом останніх тижнів дві "кремлівські" групи розповсюджували підроблені відеоролики, що дискредитують Гарріс та її кампанію. Наприклад, на одному з відео прихильники Гарріс нападають на прихильників експрезидента США Дональда Трампа.

"На іншому акторка видавала себе за Гарріс під час фіктивного інциденту з ДТП та втечею. Кожне з цих відео отримало мільйони переглядів, а один ролик оприлюднили через фейкове видання новин у Сан-Франциско, щоб він здавався достовірнішим", – зазначено в повідомленні компанії.

Крім того, хакери опублікували ролики в соцмережах X та Telegram, на яких видно фальшивий білборд Нью-Йорка з буцімто "правилами Гaрріс". Microsoft стверджує, що це відео отримало понад 100 тисяч переглядів в соцмережі X протягом перших годин після його публікації.

Водночас про відео стало відомо тільки через два тижні після того як Міністерство юстиції Сполучних Штатів Америки видалило понад 30 вебсайтів, пов’язаних із зусиллями РФ щодо впливу на вибори. 

"Росія вже хотіла створити нові онлайн-ресурси та перемістити туди матеріали. А перехід до зосередження уваги на виборчій кампанії Гарріс – Волз відображає стратегічний крок Москви, спрямований на використання будь-яких уявних вразливостей нових кандидатів", – пояснив генеральний менеджер Центру аналізу загроз компанії Microsoft Клінт Воттс.

Разом з тим Microsoft попереджає, що така діяльність, ймовірно, триватиме до листопада, особливо з боку Росії. Причому компанія передбачає, що Москва використовуватиме хакерські групи для посилення своїх повідомлень в інтернеті, які можуть включати пропаганду, створену штучним інтелектом.

Новини за темою: Рахунок 1:1 та тема України: Головне з дебатів Трампа та Гарріс

Нагадаємо, президентські вибори в Сполучених Штатах Америки заплановані на осінь 2024 року – мають відбутися 5 листопада. За даними останнього опитування Reuters, Камала Гарріс випереджає Дональда Трампа з 47% проти 42% у боротьбі за перемогу на президентських виборах.

Читайте також:
Понад два мільйони іноземців виїхали з Росії впродовж року Понад два мільйони іноземців виїхали з Росії впродовж року
Гарріс планує зустріч із Зеленським у Вашингтоні наступного тижня Гарріс планує зустріч із Зеленським у Вашингтоні наступного тижня
Президент Фінляндії запропонував виключити Росію із Ради безпеки ООН Президент Фінляндії запропонував виключити Росію із Ради безпеки ООН
Норвегія заявила про підвищений рівень радіації на кордоні з РФ Норвегія заявила про підвищений рівень радіації на кордоні з РФ