USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

Видавали себе за правоохоронців і "обкладали даниною" ухилянтів: Рекетирів викрили на Одещині

Фігуранти обіцяли потерпілим не притягувати їх до кримінальної відповідальності за нібито ухилення від мобілізації
На Одещині викрили рекетирів, які видавали себе за правоохоронців і
На Одещині викрили рекетирів, які видавали себе за правоохоронців і "обкладали даниною" ухилянтів
Джерело: СБУ

Українські правоохоронці нейтралізували злочинне угруповання, яке тероризувало мешканців Одещини. Зловмисники видавали себе за посадовців СБУ та військкомату і "вибивали" гроші з потенційних призовників. Тепер їм загрожує до 12 років в’язниці. Про це поінформували в Службі безпеки України.

Зазначається, що за різні суми "відкупу" фігуранти обіцяли потерпілим не притягувати їх до кримінальної відповідальності за нібито ухилення від мобілізації.

"Для "переконливості" зловмисники підробили собі шеврони СБУ та пред’являли своїм жертвам фальшиве посвідчення співробітника української спецслужби. У разі відмови платити, рекетири погрожували викраденням та фізичною розправою", – розповіли в Службі безпеки.

Також у відомстві додали, що задокументовано факт вимагання учасниками банди 20 тисяч доларів з місцевого жителя. Наразі зловмисників затримано.

Їх взяли під варту і повідомили про підозру за трьома статтями Кримінального кодексу України:

  • ч. 4 ст. 189 (вимагання, вчинене організованою групою в умовах воєнного стану);
  • ст. 146 (незаконне позбавлення волі або викрадення людини);
  • ст. 353 (самовільне присвоєння владних повноважень або звання службової особи).

Також в СБУ додали, що тривають невідкладні слідчі дії для встановлення всіх обставин злочину та притягнення винних до відповідальності.

Зловмисникам же загрожує до 12 років тюрми з конфіскацією майна.

Раніше ми повідомляли, що буковинці налагодили схему переправлення ухилянтів до Молдови. Їх щомісячний прибуток сягав 100 тис. доларів.

Читайте також:
Медведчук у РФ займається інформдиверсіями проти України: Його соратники у Києві вже отримали підозри Медведчук у РФ займається інформдиверсіями проти України: Його соратники у Києві вже отримали підозри
СБУ вбачає загрозу сплаті податків до держбюджету від касових апаратів СБУ вбачає загрозу сплаті податків до держбюджету від касових апаратів
Росія готувала теракти в Києві до 9 травня: Хотіли підірвати гіпермаркети, сховавши бомби в товар Росія готувала теракти в Києві до 9 травня: Хотіли підірвати гіпермаркети, сховавши бомби в товар
У Києві рейдери намагалися дати полковнику СБУ 1 млн доларів хабаря: Ділків затримали У Києві рейдери намагалися дати полковнику СБУ 1 млн доларів хабаря: Ділків затримали