USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

Буковинці налагодили схему переправлення ухилянтів до Молдови. Їх щомісячний прибуток сягав 100 тис. доларів

Організаторів та учасників злочинної групи затримали
Наручники
Джерело: відкриті джерела

На Буковині затримали злочинну групу, яка налагодила канал нелегального виїзду ухилянтів з території Буковини до Республіки Молдови. Ціна такої "послуги" стартувала від 3 тис. доларів з однієї особи. А от за місяць прибуток злочинної групи склав 100 тис. доларів, повідомляє пресслужба Офісу генпрокурора.

Правоохоронці встановили, що буковинці за грошову винагороду у сумі від 3 тис. доларів систематично переправляли чоловіків за кордон поза межами офіційних пунктів пропуску. 

"Учасники організованої групи ретельно конспірували протиправну діяльність. Постійно змінювали маршрути проходження кордону, призначали різні місця для зустрічі та спостерігали за нарядами прикордонників, які патрулювали місцевість", – зазначають у відомстві.

Сума щомісячного прибутку від незаконного "бізнесу" сягала понад 100 тис. доларів.

Діяльність буковинців вдалось викрити за міжнародної співпраці українських та молдовських правоохоронних органів. Організатора та чотирьох учасників злочинної групи затримано. Їм обрали запобіжний захід тримання під вартою з визначенням розміру застави від понад пів мільйона до 5,3 млн гривень.

Також правоохоронці провели кілька десятків санкціонованих обшуків за місцями їхнього проживання, в автомобілях, що їм належать, а також за адресами інших осіб, в ході яких вилучили кошти, комп’ютерну техніку, мобільні телефони, транспортні засоби, чорнові записи. 

Додамо

Раніше ми писали, що СБУ викрила ще одну злочинну схему для переправлення ухилянтів за кордон. Зловмисники підробляли пенсійні по інвалідності для ухилянтів, аби ті могли виїхати за кордон. Свою "послугу" ділки оцінювали в 11 тисяч євро. В Нацполіції розповіли, що ділки знаходили "клієнтів" завдяки рекомендаціям тих, кому вже допомогли незаконно виїхати з України.

А до цього в Одеській області Служба безпеки України затримала посадовців, які організували схему продажу "посвідчення моряка", що давало змогу ухилянтам виїжджати за кордон. У результаті комплексних заходів було затримано двох зловмисників: співробітника Ізмаїльського морського порту, а також чиновника Дунайської кваліфікаційної комісії Держслужби морського і внутрішнього водного транспорту та судноплавства.

Читайте також:
Нині до київського ТЦК доставили понад дві тисячі ухилянтів Нині до київського ТЦК доставили понад дві тисячі ухилянтів
Мінекономіки скасувало бронь від мобілізації для співробітників букмекерської контори та служби доставки Мінекономіки скасувало бронь від мобілізації для співробітників букмекерської контори та служби доставки
Військові можуть заповідати виплату одноразової грошової допомоги родичам на випадок загибелі: Уряд ухвалив постанову Військові можуть заповідати виплату одноразової грошової допомоги родичам на випадок загибелі: Уряд ухвалив постанову
Військовозобов’язаним видаватимуть спеціальні штрихкоди Військовозобов’язаним видаватимуть спеціальні штрихкоди