USD
НБУ
39.60
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.44
Готівка
43.00
Втрати орків: 4 6 7 4 7 0 (+1320)
USD
НБУ
39.60
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.44
Готівка
43.00

Видачу готівки обмежать: Бундестаг схвалив єдину платіжну картку для біженців

Платіжні картки не дозволятимуть перекази соцвиплат за кордон
картка
Джерело: відкриті джерела

Бундестаг схвалив поправки до закону про пільги, які створюють юридичну основу для запровадження національної платіжної картки для прохачів притулку та біженців. Про це повідомляє tagesschau.

Згідно з документом, біженці отримуватимуть соціальні виплати на картку, а не готівкою.

"Серед іншого, це має на меті завадити мігрантам передавати гроші контрабандистам або родині та друзям за кордон", – йдеться у матеріалі.

Оновлений закон дозволяє місцевим органам влади самостійно вирішувати, яку суму готівки власники карток можуть зняти протягом певного періоду часу. Також вводяться винятки, за яких соцдопомога все ж таки можуть виплачувати готівкою, наприклад, у разі, коли картку заблокують. Зміна закону не змінює розмір допомоги, яку отримують особи, які шукають притулку.  

Проєкт платіжної картки для біженців канцлер Олаф Шольц та прем'єр-міністри федеральних земель погодили в листопаді минулого року.

Зазначимо, що перший експеримент із платіжною карткою для біженців був запущений наприкінці грудня минулого року в окрузі Грайц (Тюрінгія). Було видано 200 карток, водночас 15 біженців із Сирії та Афганістану відмовилися від такої форми соцдопомоги та виїхали з округу.

У січні 14 із 16 федеральних земель оголосили, що до кінця року введуть загальну платіжну картку для біженців. Баварія та Мекленбург-Передня Померанія планують створити свої власні моделі.

У лютому в Гамбурзі почали видавати спеціальні банківські картки для біженців, які називали SocialCard. Ця картка не має кредитного балансу, тобто витратити можна тільки ту суму, яка є на рахунку. Зняти готівкою можна лише невелику частину грошей – до 50 євро на місяць та додатково 10 євро на дитину.

Додамо

Раніше ми повідомляли, що Польща планує скасувати частину виплат для українських біженців. Зокрема, йшлося про скасування одноразової грошової допомоги у 300 злотих новоприбулим біженцям.

А уряд Ірландії може скоротити соцвиплати українським біженцям, які проживають у державному житлі.

Читайте також:
Ракети для ППО і БМП Marder: Україна отримала новий пакет допомоги від Німеччини Ракети для ППО і БМП Marder: Україна отримала новий пакет допомоги від Німеччини
Один із вбитих у Німеччині військових служив у ДШВ Один із вбитих у Німеччині військових служив у ДШВ
У Німеччині росіянин вбив двох українських військових. Оновлено У Німеччині росіянин вбив двох українських військових. Оновлено
В МЗС не змогли пояснити, на якій підставі українцям за кордоном відмовлять в консульських послугах, – В'ятрович В МЗС не змогли пояснити, на якій підставі українцям за кордоном відмовлять в консульських послугах, – В'ятрович