USD
НБУ
39.43
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.75
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 9 5 0 7 0 (+1380)
USD
НБУ
39.43
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.75
Готівка
43.50

Уряд Ірландії може скоротити соцвиплати українським біженцям, які проживають у державному житлі

Також планується запровадити 90-денний термін перебування українських біженців у державному житлі
Ірландія
Ілюстративне фото
Джерело: відкриті джерела

Міністерка соціального захисту населення Ірландії Хізер Хамфріс заявила, що уряд може скоротити соціальні виплати для всіх українців, які перебувають у державному житлі. Про це передає Irish Examiner.

Зазначається, що, виступаючи в парламенті, Хамфріс сказала, що може бути прийнято рішення про скорочення соціальних виплат всім українським біженцям, "незалежно від того, коли вони прибули".

"Цього тижня парламент проголосував за скорочення соціальних виплат новоприбулим з України: 108 депутатів проголосували "за", 15 – "проти", – додають у виданні.

Згідно з планами, щотижневі виплати новоприбулим українським біженцям становитимуть від 220 євро до 38,80 євро після того, як закон пройде через Сенат і буде підписаний президентом, йдеться у матеріалі.

"Нові правила також передбачають, що уряд запровадить 90-денний термін перебування українських біженців у державному житлі", – пише видання.

Хамфріс уточнила, що є багато людей з України, які забезпечили себе житлом після прибуття до Ірландії.

"Люди повинні взяти на себе відповідальність і вирішити, що якщо вони збираються залишитися в Ірландії, то їм доведеться або знайти роботу, або власне житло, або рухатися далі", – додала Хамфріс.

За її словами, поки люди перебувають у державному житлі, їм буде надана підтримка як у працевлаштуванні, так і в пошуку приватного житла як на ринку приватної оренди, так і за допомогою програми Червоного Хреста із застави житла.

Міністерка  також сказала, що "неможливо" передбачити, чи призведе нова 90-денна житлова політика до збільшення кількості безхатьків серед українських біженців.

"Що ми точно знаємо, так це те, що політика незмінності несе в собі ризик, враховуючи нинішні обмеження на житло в Ірландії та проблеми з продовженням пошуку житла у світлі міграційного тиску та кризових ситуацій. Нинішня політика підтримки не узгоджується з іншими державами – членами ЄС і не стимулює незалежність або інтеграцію в громади", – пояснила Хамфріс.

Зазначається, що згідно з новими планами новоприбулі українці будуть розміщені у визначених центрах розміщення. Перші з них мають бути розташовані в Страдбаллі в Ко-Лаосі та Балліогані в Дубліні.

Щойно українські біженці залишать державний заклад, вони зможуть претендувати на вищі рівні соціального забезпечення, якщо відповідатимуть вимогам.

Українські біженці також матимуть право на повну виплату допомоги на дітей під час перебування в державних установах.

Раніше ми повідомляли, що норвезький уряд вирішив вчергове обмежити фінансову допомогу біженцям з України. Це пояснювалося необхідністю уникнення надмірного навантаження на муніципалітети та збереження високого рівня надання послуг і пільг.

Читайте також:
Чехія запустила пілотний проєкт повернення українців додому: Програма розрахована на 430 осіб Чехія запустила пілотний проєкт повернення українців додому: Програма розрахована на 430 осіб
У Польщі схвалили зміни до закону про допомогу українським біженцям У Польщі схвалили зміни до закону про допомогу українським біженцям
Ірландія скорочує виплати біженцям з України Ірландія скорочує виплати біженцям з України
У Польщі запроваджують систему перевірок іноземців у країні: Пільги українцям теж будуть призупинені У Польщі запроваджують систему перевірок іноземців у країні: Пільги українцям теж будуть призупинені