USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

Вибух у Шевченківському райсуді Києва: Суд виніс вирок офіцеру та сержанту НГУ

Суд засудив двох із п’яти обвинувачених у справі щодо вибуху в Шевченківському райсуді Києва
Ігор Гуменюк
Ігор Гуменюк, що відсидів 8 років у СІЗО, підірвав себе у Шевченківському райсуді столиці
Джерело: Рада суддів України

Суд виніс вирок обвинуваченим у справі щодо вибуху у Шевченківському районному суді Києва 5 липня. Начальника судової варти та його помічника суд визнав винними у порушенні статутних правил вартової служби. Про це поінформувала Спеціалізована прокуратура у сфері оборони Центрального регіону.

Зазначається, що суд засудив двох із п’яти обвинувачених у справі щодо вибуху в Шевченківському райсуді Києва.

"Начальнику судової варти призначили покарання у вигляді арешту на шість місяців, а його помічнику – строком на два місяці з відбуванням покарання на гауптвахті", – йдеться у повідомленні.

Новини за темою: Вибух у Шевченківському суді: Ексбоєць батальйону "Січ" Ігор Гуменюк два роки робив вибухівку в СІЗО

Що цьому передувало

5 липня в Шевченківському райсуді Києва стався вибух, внаслідок якого одна людина загинула, ще двоє – були поранені. Підозрюваним у скоєнні вибуху є колишній боєць батальйону "Січ" Ігор Гуменюк. Він був обвинувачений в підриві гранати біля Верховної Ради 31 серпня 2015 року. З того моменту Гуменюк перебував у СІЗО.

Під час розслідування вибуху було повідомлено про підозру п'ятьом правоохоронцям: трьом співробітникам ДУ "Київський слідчий ізолятор". Їм інкримінують службову недбалість; двом військовослужбовцям Національної гвардії України – їм інкримінують порушення статутних правил вартової служби чи патрулювання. Згідно з даними слідства, 5 липня 2023 року підозрювані брали участь в етапуванні підсудного до приміщення райсуду. 

Нагадаємо, адвокат Гуменюка Олександр Свиридовський в ефірі UWN розповів, що у Гуменюка був пригнічений стан через довгий термін перебування в СІЗО.

Читайте також:
Організатор Організатор "п'яних вечірок" Андрій Ярина вийшов з-під варти під заставу у 272,5 тисячі гривень
Засновник криптовалютної біржі Binance Чжао сяде у в'язницю на чотири місяці Засновник криптовалютної біржі Binance Чжао сяде у в'язницю на чотири місяці
У Росії до 25 років в'язниці засудили українця, звинувативши його в підпалі залізничного обладнання У Росії до 25 років в'язниці засудили українця, звинувативши його в підпалі залізничного обладнання
У справі міністра Сольського ще до трьох підозрюваних застосували запобіжні заходи У справі міністра Сольського ще до трьох підозрюваних застосували запобіжні заходи