USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45
Втрати орків: 4 9 2 2 9 0 (+1210)
USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45

Вперше: В Україні з 16 березня стартує Національний тиждень читання поезії

Тема тижня поезії – "Дім"
інфографіка
Логотип тижня поезії
Джерело: Український інститут книги

Команда Українського інституту книги анонсує проведення Всеукраїнської інформаційно-просвітницької акції "Національний тиждень читання. Тиждень поезії", який відбудеться з 16 по 24 березня, що охоплює дату святкування Всесвітнього дня поезії (21 березня). Тиждень поезії в Україні відбудеться вперше, повідомили організатори заходу.

Темою тижня поезії назвали "Дім". Гаслом став рядок із вірша сучасної української поетки Ірини Шувалової – "Ріки незмінно течуть додому". 

"Поняття "дім" для кожного українця й українки набуло щемкого й навіть сакрального значення. Дім для нас тепер про повертання і чекання, про безумовну віру в тих, хто за цей дім бореться. Дім – це світло, котре гріє, навіть, коли вас розділяють тисячі кілометрів. Дім – це чуття себе частиною чогось більшого, частиною родини. Дім – це Україна", – вказують ініціатори заходу.

Також додають, що особливо важливою культура є в час кризи, зокрема, в час війни і жорстоких випробувань.

"Україна – це наш спільний дім, тепло якого дає сили і жити, і боротися за перемогу. Національний тиждень читання. Тиждень поезії" стане першим із чотирьох, запланованих Інститутом в цьому році. Ми вирішили масштабувати нашу традиційну акцію та провести декілька тижнів читання із різною тематикою впродовж року", – говорить директорка Українського інституту книги Олександра Коваль.

Новини за темою: Перевидання "Московіади", тексти для "Мертвого півня" та вплив книжок на читача. Розмова з письменником Юрієм Андруховичем

Додамо

Раніше ми повідомляли, що українська письменниця Оксана Забужко увійшла до міжнародного журі 74-го Берлінського міжнародного кінофестивалю, який тривав у Берліні 15–21 лютого.

Цього року до складу журі, яке вручало "Золотого ведмедя" за найкращий фільм та "Срібних ведмедів" – за Гран-прі журі, приз журі, найкращу режисуру, найкращу головну роль, найкращу роль другого плану, найкращий сценарій та видатний мистецький внесок, потрапила письменниця Забужко.

"Оксана Забужко, яка написала свої перші вірші в юності, є чи не найвизначнішою письменницею в Україні. І вже видала понад 20 книг, серед яких поезія, проза та публіцистика", – писали про письменницю на сайті Берлінале.

Читайте також:
Мінкульт дозволив демонтувати Арку дружби народів у Києві Мінкульт дозволив демонтувати Арку дружби народів у Києві
УІНП перегляне питання увічнення Булгакова УІНП перегляне питання увічнення Булгакова
УІНП визнав Михайла Булгакова символом російської імперської політики УІНП визнав Михайла Булгакова символом російської імперської політики
"Ми – одне велике серце": Могилевська переконана, що українці вже є переможцями, вони два роки живуть в жаху під назвою "війна"