USD
НБУ
40.76
Готівка
40.90
EUR
НБУ
43.85
Готівка
44.25
Втрати орків: 5 4 7 4 7 0 (+1200)
USD
НБУ
40.76
Готівка
40.90
EUR
НБУ
43.85
Готівка
44.25

Український скрипаль Удовиченко переміг на конкурсі імені королеви Єлизавети

Українці вже були лауреатами конкурсу, проте перемогу здобули вперше за всю історію незалежності
Дмитро Удовиченко_2
Дмитро Удовиченко
Джерело: відкриті джерела

Український скрипаль Дмитро Удовиченко виграв музичний конкурс імені королеви Єлизавети. Про це інформує пресслужба конкурсу.

Здобутком перемоги Удовиченка є премія королеви Матильди в розмірі 25 тисяч євро.

Крім того, українець матиме змогу дати численні концерти в Бельгії та за кордоном, а ще протягом чотирьох років грати на скрипці Страдіварі "Хаггінс" 1708 року.

Конкурс імені королеви Єлизавети в різні роки нагороджує видатних митців у п’яти різних дисциплінах – скрипка, голос, віолончель, фортепіано та композиція.

Варто додати, що українці вже були лауреатами конкурсу, проте перемогу здобули вперше за всю історію незалежності.

Новини за темою: Українська пісня має звучати якісно. Мрію подарувати Україні такий альбом, – Могилевська

Що відомо про Удовиченка?

Дмитро Удовиченко народився в 1999 році в Харкові. З п'яти років почав брати уроки музики. У шестирічному віці став навчатися в Харківській спеціалізованій музичній школі-інтернаті.

Також навчався у Харківському музичному ліцеї в Людмили Вареніної. Нині Дмитро навчається в Університеті мистецтв Фолькванг (Німеччина) в класі професора Бориса Гарліцького.

Музикант є лауреатом конкурсу скрипалів імені Яші Хейфеца, Одеського міжнародного конкурсу скрипалів та конкурсу скрипалів ім. Андреа Постакіні.

Дмитро Удовиченко
Джерело: відкриті джерела

У 2018 році отримав приз глядацьких симпатій на конкурсі скрипалів Джозефа Йоахіма. Нещодавно віртуоз також отримав премію на конкурсі скрипалів імені Яна Сібеліуса.

Разом з тим Удовиченко здійснив низку записів в Національній звукозаписувальній компанії (Київ).

І брав участь в майстер-класах таких професорів, як Борис Гарліцький (Париж), Дмитро Ситковецький (Лондон), Сергій Островський (Женева – Невшатель), Наталія Боярська (Лондон), Ольга Пархоменко (Гельсінкі) тощо.

До речі, за результатами цьогорічного міжнародного конкурсу "Євробачення" представниці України Alyona Alyona і Jerry Heil, які виконували пісню "Teresa & Maria" й виступали у фіналі під номером "2", посіли третє місце. У сумі конкурсний номер вітчизняних артисток отримав 453 бали.

Читайте також:
Ватні палички й одноразовий посуд під забороною? В уряді напрацьовують законопроєкт проти одноразової пластикової продукції Ватні палички й одноразовий посуд під забороною? В уряді напрацьовують законопроєкт проти одноразової пластикової продукції
Відсьогодні на імпорт яєць і цукру з України до ЄС діють тарифні квоти Відсьогодні на імпорт яєць і цукру з України до ЄС діють тарифні квоти
Україна через місяць може зіткнутися з дефолтом, – The Economist Україна через місяць може зіткнутися з дефолтом, – The Economist
Польща скасувала обмеження на пропуск вантажівок з України Польща скасувала обмеження на пропуск вантажівок з України