USD
НБУ
41.21
Готівка
41.45
EUR
НБУ
45.96
Готівка
46.40
Втрати росіян: 6 5 0 6 4 0 (+1470)
USD
НБУ
41.21
Готівка
41.45
EUR
НБУ
45.96
Готівка
46.40

Вороги просунулися біля Торецька й Покровська, а ЗСУ мали успіх поблизу Сватового

Продовжують наступати загарбники і в районі Часового Яру
ЗСУ війна
Фото ілюстративне
Джерело: Генштаб ЗСУ

Російські загарбники просуваються біля Торецька та Покровська Донецької області, а українські воїни мали успіх під Сватовим, що на Луганщині. Про це заявляють аналітики Інституту вивчення війни (ISW).

Експерти фіксують, що Збройні сили України відновили обмежені позиції на північний захід від Сватового та вздовж вітрозахисних смуг на захід від Кислівки.

Так звані російські блогери стверджують, що війська РФ буцімто просунулися вздовж фронту шириною 2,5 км і глибиною 2 км на схід від Кругляківки. Крім того, хочуть просунутися до Кругляківки проти українських укріплених позицій біля Колісників.

""Блогери" розповідали, що путінські війська захопили більшу частину Макіївки та увійшли до Невського. Однак повідомлення про захоплення окупантами Новолюбівки є неправдивими", – йдеться у звіті.

Також тривали бої біля Глибокого та Вовчанська Харківської області, але жодних підтверджених змін на лінії фронту не було. Втім, вороги продовжують стрілкові піхотні атаки невеликими групами, а новобранці та вагнерівці проходять лише кілька тижнів навчання перед початком штурмів, цитують аналітики речника бригади ЗСУ.

Водночас 22 вересня загарбники продовжували наступ у районі Часового Яру, однак тут без змін лінії фронту. Наступали також і в районі Григорівки, Майського, Калинівки, Іванівського, Кліщіївки та Андріївки, а також Ступочок і Білої Гори.

Незначно вдалося просунутися путінським військам і на південь від Торецька. Продовжували окупанти наступати в районі Дачного, в самому Торецьку та в напрямку Щербинівки.

"Просунулися війська РФ на схід і південний схід від Покровська. Геолокаційні кадри, опубліковані 21 і 22 вересня, показують, що російські війська просунулися на північ від Новоолександрівки, до південної околиці Крутого Яру і на захід від Михайлівки. Просунулися окупанти й на захід від Донецька, але підтверджених змін на лінії фронту не було", – додають аналітики.

До того ж вороги вели наступальні дії біля Костянтинівки, Катеринівки, Вугледара, Водяного та Павлівки.

Зауважують експерти Інституту вивчення війни, що російські війська просунулися в районі адмінкордону Донецької та Запорізької областей. А ще окупанти 22 вересня наступали в невстановленому районі на Херсонському напрямку.

Новини за темою: Вороги знову просунулися в деяких населених пунктах на Донеччині

Що кажуть у Генштабі ЗСУ

Водночас у зведенні Генерального штабу ЗСУ додають, що за минулу добу на Харківському напрямку ворог продовжував штурмові дії. Тут відбулося сім бойових зіткнень в районі Вовчанська та Тихого.

А на Торецькому – загарбники за підтримки авіації здійснили дев'ять атак. Зусилля ворог зосереджував у районах населених пунктів Дачного, Торецька та Щербинівки. Окрім того, штурмував поблизу Неліпівки.

Тим часом на Покровському напрямку наші захисники відбили 35 атак. Основні зусилля ворог зосереджував у районах Красного Яру, Воздвиженки, Новоторецька, Гродівки, Новогродівки, Селидового, Маринівки, Миролюбівки та Михайлівки.

Аналітики DeepState також фіксують, що ворог просунувся біля Нью-Йорка, Гірника, Водяного, Вугледара, Пречистівки та в Торецьку.

Раніше ми повідомляли, що ЗСУ відновили позиції поблизу Сіверська, що на Донеччині. Проте війська РФ просувалися вздовж лінії Куп'янськ – Сватове та біля Покровська.

Читайте також:
Трамп перед зустріччю з Зеленським зробив заяву про мир в Україні Трамп перед зустріччю з Зеленським зробив заяву про мир в Україні
Сервіс рекрутингу у застосунку Сервіс рекрутингу у застосунку "Резерв+" запуститься у жовтні
Голові Центробанку РФ Набіулліній СБУ оголосила підозру Голові Центробанку РФ Набіулліній СБУ оголосила підозру
Захист України від кібератак з боку Росії посилять Канада і Франція Захист України від кібератак з боку Росії посилять Канада і Франція